Robert Bozenik slavi gol (©AFP)
Robert Bozenik slavi gol (©AFP)

Fajenord uključio centrifugu: Velemajstorski Berghujs i golman koga ne bismo birali ni u parkiću (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 05.03.20. | 22:17

U finalu holandskog Kupa Utreht protiv Fajenorda

Možda je i dobro što Ivan i Luka Ilić nisu bili na terenu, jer ostavila bi im večerašnja utakmica ožiljke. Ovako, mogli su sa klupe da gledaju kako izgleda kad Fajenord Dika Advokata uključi centrifugu. Samo u prvih 45 minuta tim iz Roterdama je pet puta tresao mrežu istina neshvatljivo lošeg golmana NAC-a Nika Oleja i rivalu iz Brede pokazao šta ga čega ako se domogne Eredivizije. U polufinalu Kupa 7:1 na De Kajpu i zakazan okršaj za pehar sa Utrehtom.

Fajenord se nije zavitlavao nakon što je Utreht sinoć priredio veliko iznenađenje eliminisavši Ajaks. Uostalom, nije ni imao taj luksuz, NAC je u prethodne dve runde takmičenja izbacio i AZ Alkmar i PSV (tada je i Ivan Ilić pogodio, večeras nije bio ni u protokolu). Ali na De Kajpu je – spržen.

Izabrane vesti

Samo u prvih 45 minuta pet puta je Ponos juga gurao loptu u mrežu gostiju, mada je imao i finu podršku pomenutog Oleja. Apsolutno užasan je bio večeras, a kulminiralo je u 23. minutu kada se jedno osam sekundi sam igrao s loptom pre no što mu je Robert Bozenik uklizavanjem izbio iz nogu i poslao iza gol linije?!

Usledila su potom i dva lepa lop udarca, jedan u izvedbi Ridžesijana Hapsa, fenomenalnu sezonu ima 26-godišnji levi bek, dok je drugi, pravo malo remek delo, potpisao Stiven Berghujs, inače strelac het-trika za Fajenord. Dva je doduše dao sa penala, ali ovaj između njih... Velemajstorski.

U nastavku je NAC uspeo da koliko-toliko popravi utisak, ali sad je ipak vreme da se posveti drugoj ligi i naporima da se probije do elitnog ranga. Za Kup će se pitati Utreht i Fajenord, a kako tim iz Roterdama od Advokatovog dolaska na klupu ne zna za poraz u domaćim utakmicama s puno samopouzdanja će ući u taj finalni meč.

KUP HOLANDIJE - POLUFINALE

Sreda

Utreht - Ajaks 2:0 (1:0)
/Van de Strik 33, Gustafston 65p/

Četvrtak

Fajenord – NAC Breda 7:1 (5:0)
/Senesi 15, Berghujs 21pen, 45, 52pen, Bozenik 23, Haps 31, Narsing 88pen – Van Heke 48/

(Foto: ©AFP)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara