Rijeka uspeva da se "ogrebe"

Vreme čitanja: 2min | sre. 05.02.20. | 11:27

S vremena na vreme tim sa Rujevice beleži uspeh u kupu, a danas u borbi za polufinale za rivala ima Dinamo

Poslednja utakmica četvrtfinala kupa, čiji će pobednik ići na Osijek donosi nam jedan od najvećih derbija hrvatskog fudbala. Rijeka danas dočekuje Dinamo (17.00).

Istina, Modri imaju mnogo bolji međusobni bilans, međutim, Rijeka je prošlog maja slavila u finalu sa 3:1, te nijedan ishod ne bi bio preveliko iznenađenje. Naravno, gosti će dati sve od sebe da se revanširaju, što najavljuje agresivnu partiju od samog početka, zbog čega se gol na obe strane odmah nameće kao izuzetno primamljiva opcija za tipovanje.

Izabrane vesti

Zagrepčani su bez dileme najdominantnija ekipa u Hrvatskoj, a od sezone 2005/2006 stalno su osvajali zvanje šampiona, osim pre tri godine kada je njihovu seriju od jedanaest vezanih titula prekinula upravo Rijeka (no, posle su uzeli još dve). Međutim, Riječani su uspevali da se s vremena na vreme "ogrebu" u Kupu, pa se nadaju još jednom uspehu u ovom takmičenju.

Ipak, poraz koji su u subotu doživeli na gostovanju Lokomotivi u prvoj utakmici nastavka prvenstva sigurno im značajno remeti samopouzdanje. S druge strane, Dinamo je bez većih problema slavio u Koprivnici, što je jedan od razloga zbog kojih će imati ozbiljnu psihološku prednost. Drugi je činjenica da je u novembru na ovom istom terenu bio izuzetno ubedljiv (5:0), da bi mesec dana kasnije u Zagrebu savladao Rijeku sa 3:0.

Modri su u ovom prelaznom roku ostali bez Španca Danija Olma, koji je prešao u RB Lajpcig, ali se to protiv Slavena nije osetilo. Iako je Rijeka daleko ozbiljniji rival, prednost svakako pripada gostima.

HRVATSKA, KUP - ČETVRTFINALE

Sreda
17.00: (5,50) Rijeka (3,60) Dinamo (1,60)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara