Stipe Perica (Rojters)
Stipe Perica (Rojters)

Rijeka našla rešenje za napad, stiže Stipe Perica

Vreme čitanja: 1min | uto. 03.09.24. | 15:09

Raskida ugovor sa Standardom

Rijeka je neslavno završila takmičenje u Evropi, porazom od Olimpije u revanšu četvrtog kola kvalifikacija za Ligu konferencije (0:5), ali joj u domaćem prvenstvu ide dobro. Za vikend su namučili Dinamo i osvojili bod (1:1), što je ocenjeno kao pozitivan pomak. Upravo zbog toga, uprava kluba rešila je da dovede još jedno pojačanje. Izbor je pao na nekada veliku nadu hrvatskog fudbala - Stipe Pericu.

Rođeni Zadranin trenutno igra za Standard iz Liježa, minutaža mu nije zadovoljavajuća, a Perica je spreman da raskine ugovor kako bi kao slobodan igrač prešao među Riječane. Klub je nedavno ostao bez jednog od najboljih igrača - Franje Ivanovića i to dan posle utakmice sa Dinamom. Talentovani ofanzivac je potpisao ugovor sa Sen Žiloazom.

Izabrane vesti

Stipe Perica se posle 11 godina vraća u Hrvatsku, a u eltinom rangu je debitovao u dresu Zadra. Dobre partije privukle su pažnju Čelsija koji ga kupuje za 2.450.000 evra. Kao i većina mladih fudbalera, nikad nije dobio šanu u prvom timu, seljakao se po pozajmicama sve do 2016. kad je njegov ugovor otkupio Udineze.

Najbolje trenutke u karijeri doživeo je u dresu Makabija iz Tel Aviva za koji je igrao u sezoni 2021/22. i bio drugi strelac lige sa 15 golova, a saigrač mu je bio sadašnji špic Partizana Đorđe Jovanović. U karijeri je još igrao za NAC Bredu, Frozinone, Kasimpašu, Muskron i Votford.


tagovi

RijekaStandard LiježLetnji prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara