Trener FMP-a: Ovo nije realno, trebalo je Zvezda ubedljivije da nas dobije

Vreme čitanja: 2min | pon. 09.03.20. | 20:56

„Moramo da pobedimo u još jednoj utakmici i teoretski da završimo u plej-ofu“, kaže Dragan Šakota

Razlika je u jednom trenutku bila 25 poena. Da Crvena zvezda nije prikočila u poslednjoj deonici (izgubila 10:25) mogla je i ubedljivije da savlada FMP-a, ali i ovako ima razloga za zadovoljstvo, jer je trijumfom u Železniku (87:79) sitgla nadomak plej-ofa ABA lige.

I pokazala da je u formi, jer je posle Cedevite Olimpije u prošlom kolu regionalnog takmičenja, te košgeterskog rafala u evroligaškom obračunu sa Makabijem iz Tel Aviva, slavila treći put uzastopno. I to oslabljena neigranjem Ognjena Dobrića, Marka Jagodića Kuridže i Bilija Berona.
Rekao bih da je značaj utakmice nama bio veći i to se videlo u prvom poluvremenu. Bili smo angažovaniji i napravili smo razliku. FMP u ovom trenutku nema neke veće ciljeve i zato je tako izgledala utakmica. Rekao bih da je FMP imao uspešnu sezonu u prvom delu, bio je osveženje lige i zaslužio čestitke za celu sezonu i sve što je postigap. I rezultatski i na promociji mladih igrača“, hvalio je rivala Dragan Šakota.

Izabrane vesti

Zvezdin strateg imao je još jednu poruku, uoči završnog kola sa Zadrom na domaćem parketu:
Moramo da pobedimo u još jednoj utakmici i teoretski završimo u plej-ofu“.

Šakotin kolega, Vladimir Jovanović svestan je da njegov tim nije mogao da se nosi sa vlasnikom jadranskog prstena. Uostalom, u dosadašnjih 28 međusobnih utakmica sa Crvenom zvezdom, bilo u prenstvu, kupu ili ABA ligi, pretrpela je svih 28 poraza.
Čestitam Zvezdi na više nego zasluženoj pobedi. Dominirali su gosti od početka, odigrali sjajno prvo poluvreme uz neverovatne procente šuta i mislim da rezultat nije realan, zaslužili su veću razliku. Poslednju četvrtinu smo odigrali na većem energetskom nivou. Razlog zbog kog su crveno-belih ispustili rezultat je i taj što su u drugom poluvremenu pogodili samo jednu trojku, a osam u prvom. Mogli smo i morali da odigramo pametnije i čvršće. Posebno mlađi igrači, jer nemaju svakog dana priliku da igraju sa nekim evroligašem i protivnikom kakav je bio na terenu. U tom pogledu nisam zadovoljan, ali smo mladi pa ćemo imati šta da ispravljamo“, pojasnio je Jovanović.

(FOTO: MN Press)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara