Rezzime jučerašnjeg dana (subota): Mesi prodao, Kristijano nije

Vreme čitanja: 4min | ned. 20.12.20. | 09:10

Pogledajte ko vam je 19. decembra doneo novac, a ko prodao...

NAPOMENA: U rubrici REZZIME DANA novinari protala MOZZART Sport koriste podatke kladionice MOZZART o najigranijim parovima tog dana i na osnovu toga sumiraju koji su od najigranijih parova prošli, a koji nisu.

OVDE pogledajte kako smo mi tipovali u rubrici PREDLOZZI I TIPOVANJA.

Izabrane vesti

Evo kako ste prošli danas:

ZAOKRUŽENO:

ATLETIKO M. - ELČE (tip 1, kvota 1,27) - rezultat 3:1

Luis Suarez se konačno raspucao i posle skoro četiri sata posta uspeo da pronađe put do mreže. Meč protiv Elčea završio je sa dva gola, a na teren se vratilo i dobro poznato lice. Dijego Kosta zaigrao je takmičarski fudbal posle dva meseca oporavka od povrede, a samo šest minuta pošto je odmenio mladog Žoaa Feliksa dobio je priliku da pogodi metu i to je učinio.

Opširnije ovde.

PARMA - JUVENTUS (tip 2, kvota 1,50) - rezultat 0:4

Nagledali smo se makazica, golova iz slobodnih udaraca, bildovanja statistike, surove fizičke i taktičke dominacije. Međutim, fudbalski monstrum u liku i delu Kristijana Ronalda javio se ove večeri u Parmi u sasvim novom obliku. Ponovo je magični Portugalac oduševio evropski auditorijum, demonstriravši da su godine, kada je onu pitanju, samo broj. I ništa više. Juventus je zgazio Parmu sa 4:0, ponovo delovao kao tim koji može da zapuca na vrh Evrope i Italije, ali će kamere biti isključivo fokusirane na Kristijana Ronalda.

Opširnije ovde.

RKC VALVAJK - PSV (tip 2, kvota 1,38) - rezultat 1:4

Sve je bilo gotovo za 14. minuta. Dao je PSV dva brza gola i kada je tako onda suštinski protivnici nemaju šanse. Samo se čekalo da favorit probije oklop autsajdera. To se dogodilo u 11. minutu kada je Gakpo pogodio, a samo tri minuta kasnije se nadovezao Ihataren i stavio tačku suštinski. Do kraja je Damfriz bio precizan sa bele tačke u 71. minutu, da bi Valvajk golom u finišu samo ublažio siguran poraz.

SPORTING - FARENSE (tip 1, kvota 1,32) - rezultat 1:0

Sporting se napatio, ali je ipak uspeo da slomi otpor slabašnog, ali upornog Farensea na svom terenu. Trenutak odluke se dogodio u prvom minutu nadoknade, kada je domaćin golom Andraža Šporara došao do tri velika boda. Sporting je mnogo više napadao i na kraju se dodatno učvrstio na prvom mestu Primeire.

Opširnije ovde.

NICA - LION (tip 2, kvota 1,68) - rezultat 1:4

Lion je u prošlom kolu kiksnuo na svom terenu protiv Bresta, ali se izuzetno brzo uzdigao i u velikom stilu se vratio na pobednički kolosek, ali i na prvo mesto na tabeli. Rudi Garsija je u svojim redovima imao veliki broj raspoloženih igrača, pa su se po jednom u strelce upisali Depaj, Kadevere, Ekambi i Auar.

GENK - KORTRAJK (tip 1, kvota 1,78) - rezultat 2:0

Često se kaže da se po jutru dan poznaje, pa smo tako već na samom startu utakmice između Genka i Kortrajka mogli da naslutimo da će domaćin dobiti ovaj duel što se na kraju i dogodilo - 2:0 (1:0). Već u prvom minutu je Genk došao do prednosti, a prvi gol postigao je Meksikanac Gerardo Arteaga. Genk je tokom cele utakmice bio bolji tim, imao je veći posed lopte, više je šutirao ka protivničkom golu i bilo je logičnije da će on dati drugi gol pre nego što Kortrajk pogodi. I tako je i bilo.

Opširnije ovde.

PRECRTANO:

LAJPCIG - KELN (tip 1, kvota 1,47) - rezultat 0:0

Ekipa Julijana Nagelsmana ostala je kratkih rukava u obračunu sa upornim Kelnom. Jarčevi gotovo da nisu stvorili nijednu priliku pred protivničkim golom, ali su se strpljivo i organizovano branili, pa domaćin nijednog trenutka nije uspeo da uspostavi nešto žešći pritisak pred golom Tima Horna. A nije delovalo da će biti tako, pogotovo nakon što se mreža gostiju zatresla u trećem minutu, ali je pogodak poništen zbog ofsajda.

Opširnije ovde.

BARSELONA - VALENSIJA (tip 1, kvota 1,33) - rezultat 2:2

Mnogo je rekorda oborio i novih postavio Lionel Mesi u karijeri, ali je u subotu veče dodirnuo jedan za koji se verovalo da nikad neće biti oboren. Argentinski as stao je rame uz rame sa Peleom. Mesi je postigao gol i to mu je 643. pogodak u dresu Barselone. A, isto toliko je u svoje vreme dao Pele igrajući za Santos. Ali, Mesijev rekordni gol, koji je postigao glavom u nastavku akcije u kojoj je promašio penal, slaba je uteha za Barselonu, koja je odigrala očajnu utakmicu i ostala bez dva boda protiv Valensije.

Opširnije ovde.

MARSELJ - REMS (tip 1, kvota 1,93) - rezultat 1:1

Nije slučajno Predrag Rajković bio najbolje ocenjen igrač susreta između Marselja i Remsa koji je završen podelom plena – 1:1 (1:1). Srpski golman je u nekoliko navrata odlično intervenisao i direktno uticao na razvoj igre i rezultat. Da njega nije bilo, Remsu bi se smešio čist poraz, tim srpskog čuvara mreže je odneo veliki bod sa Velodroma.

Opširnije ovde.

SEVILJA - VALJADOLID (tip 1, kvota 1,55) - rezultat 1:1

Sevilja nije stvorila mnogo izrazitih prilika pred protivničkim golom, ali je delovalo da u potpunosti ima kontrolu nad utakmicom. Međutim, posle vodećeg gola, koji je postigao Lukas Okampos u 31. minutu iz jedanaesterca Sevilja je svesno prepustila inicijativu protivniku i to joj se osvetilo efektnim pogotkom Raula Garsije u 87. minutu.

Opširnije ovde.


tagovi

sportskoklađenjerezzime dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara