Rezzime jučerašnjeg dana (sreda): Juve zbrisao Romu, a Mančester Junajted zatrokirao

Vreme čitanja: 4min | čet. 23.01.20. | 07:57

Pogledajte ko vam je 22. januara doneo novac, a ko vas je prodao...

NAPOMENA: U rubrici REZZIME DANA novinari portala MOZZART Sport koriste podatke kladionice MOZZART o najigranijim parovima tog dana, i na osnovu toga sumiraju koji su od najigranijih tipova prošli, a koji nisu.

OVDE pogledajte kako smo mi prošli u rubrici PREDLOZZI I TIPOVANJA.

Izabrane vesti

Evo kako ste vi tipovali.

ZAOKRUŽENO

TOTENHEM - NORIČ (tip 1, kvota 1,40) - 2:1
Konačno Totenhem! Posle bezmalo mesec dana ekipa Žozea Murinja ostvarila je prvu ligašku pobedu u 2020. godini i mrdnula se sa mrtve tačke. Totenhem sada ponovo gleda ka mestu u Evropi, zahvaljujući Deleu Aliju i Hjong Min Sonu koji su večeras nadomestili izostanak Harija Kejna i teškom mukom nadigrali Norič sa 2:1 (1:0).

Opširnije OVDE.

JUVENTUS - ROMA (tip 1, kvota 1,65) - 3:1
Rutinski. Kao neki klub iz donjeg dela tabele Juventus je preslišao Romu. Ništa od neizvesnosti, ništa od drame do poslednjeg minuta. Jedino što je „ispoštovano“ je običaj da mora da bude makar tri gola po utakmici – 3:1. Crno-beli su ostali u igri za sva tri trofeja. Prvi su na tabeli Serije A, prošli su u drugu fazu Lige šampiona, a evo, dele ih još dva koraka od pehara u Kupu Italije. Otkako su kalendari prebačeni na 2020. godinu, Portugalac igra u zastrašujućoj formi. Ronaldo je večeras postigao 12. gol od početka godine, na osam utakmica. 

Opširnije OVDE.

LESTER - VEST HEM (tip 1, kvota 1,50) - 4:1
Lester se uspešno oporavio od poraza na gostovanju Barnliju i protiv Sautemptona na King Pauer stadionu, pošto je na istom mestu nadigrao Vest Hem sa 4:1 (2:0) i Čekićare gurnuo na ivicu ambisa, pred samu zonu ispadanja. Lisice su mnogo bolje otvorile susret i već u prvom delu napravile dobru zalihu golova za mirniji nastavak i finiš utakmice. Vest Hem se nekako držao do 24. minuta, da bi onda Rikardo Pereira posle dobro izgrađene akcije proigrao Harvija Barnsa na malom prostoru i omogućio mu da probije kapiju i načne protivnika. Kasnije se to pretvorilo u goleadu.

Opširnije OVDE.

OFI - OLIMPIJAKOS (tip 2, kvota 1,40) - 0:1
Olimpijakos je bio veliki favorit na ovom meču i svi koji su igrali čistu dvojku se nisu pokajali. Ako ste vezivalo sa 3+ onda je to problem. Inače, nije tako lako Olimpijakos došao do pobede na ovom meču, ali je odradio čitav posao golom Kamare u 46. minutu. Dovoljno da se ode na poluvreme sa prednošću, a posle toga nije bilo spasa za Ofi.

LOGRONJES - VALENSIJA (tip 2, kvota 1,50) - 0:1
Valensija je večeras odradila maksimalan posao i to minimalnim rezultatom. Gostovali su Slepi miševi Logronjesu i završili ceo posao posle 15 minuta. Gomez je pogodio u tom momentu na asistenciju Toresa, a do kraja utakmice nije bilo promena. Logronjes nije uspeo da odgovori, a Valensija je zadržala prednost i zaokružila dvojku.

REMS - PSŽ (tip 2, kvota 1,45) - 0:3
Dočekao je Rems Pari Sen Žermen pred popunjenijim tribinama nego što je to obično slučaj u ovom gradu, ali ni Predrag Rajković na golu ni solidne partije ove sezone i dobro raspoloženje u Remsu nisu pomogli protiv ovako moćnog protivnika. Sveci su lagano odradili posao, slavili s 3:0 (2:0) i tako prošli u finale Liga Kupa gde će igrati protiv Liona koji je sinoć bio bolji od Lila.

Opširnije OVDE.

UNIONISTAS - REAL MADRID (tip 2, kvota 1,07) - 1:3
Retko kada su veliki favoriti lagano prolazili uvodna kola Kupa kralja, pogotovo kada su gostovali niželigašima. Otuda ne treba da čudi što je mali klub po imenu Unionistas iz Salamanke odbio sve ponude Reala da se meč odigra na Santijago Bernabeuu, zasukao rukave, doveo svoj stadiončić od 3.000 mesta u pristojno stanje (minimum uslova) i krenuo po čudo. Klub koji će narednih meseci napuniti sedam godina i koji se takmiči u trećoj ligi nije uspeo da do tog čuda i dođe, ali do časnog poraza jeste - 1:3. 

Opširnije OVDE.

IBICA - BARSELONA (tip 2, kvota 1,22) - 1:2
Umalo puče bruka nasred Ibice! Prijatni izlet u šesnaestini finala Kupa Kralja, kao u kakvom jeftinom holivudskom hitu, pretio je da se pretvori u katastrofu. Barselona je prošla u narednu rundu i to posle preokreta i gola u 94. minuta protiv trećeligaša – 2:1. Na stadionu na kojem je svetlost reflektora na ivici regularnosti, gde se više igralo po mraku nego po svetlu, Antoan Grizman je sa dva gola spasao Barselonu i doneo joj pobedu protiv Ibice, koja je držala vođstvo sve do 72. minuta.

Opširnije OVDE.

PRECRTANO

MANČESTER JUNAJTED - BARNLI (tip 1, kvota 1,50) - 0:2
Teatar snova će i posle ove zimske noći ostati na istoj adresi, ali to odavno nije “ono“ mesto gde se najslađi snovi fudbalera u crvenim dresovima pretvaraju u javu, niti je ovo Mančester junajted koji je pod komandom ser Aleksa Fergusona vedrio i oblačio engleskim i kontinentalnim fudbalom na svim nivoima. Ne. Večeras su isti taj Fergi i legendarni ser Bobi Čarlton videli Mančester junajted kako dobija bolnu lekciju od ekipe koja je do prvog sudijskog zvižduka Džonatana Mosa imala četiri vezana ligaška poraza. Videli su kako Barnli gotovo rutinski ostvaruje pobedu (2:0).

Opširnije OVDE.

KLUB BRIŽ - VAREGEM (tip 1, kvota 1,25) - 1:1
Posle 45 minuta ste mogli da naslutite da ovo neće dobro da se završi. Nije bilo golova, a prvi je do pogotka u drugom poluvremenu stigao Klub Briž koji je pogogodio u 54. minutu preko Ritsa. Ipak, Varegem se nije predavao pa je u 60. minutu preko Berahina uspeo da izjednači i da izvuče remi uz gol u gostima.

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara