Rezervisti "najjače" lige sveta nisu za bacanje

Vreme čitanja: 2min | sub. 04.04.20. | 11:15

Danas na programu tri duela u beloruskoj ligi rezervi

Mlađa ili manje lepša "sestra", u ovo doba, "najjače" lige na svetu, nije za bacanje. Nudi nam uzbuđenja u vreme pandemije koronavirusa, kada su gotovo sva prvenstva na svetu odložena ili otkazana. Otuda, ne bi trebalo zaobilaziti današnja tri duela beloruske lige rezervi.

Prvi na teren izlaze Energetik II i Minsk II u 13.00. Energetik je bez trijumfa od novembra, i prošlu sezonu završio je u donjem delu tabele za razliku od Minska koji je istu okončao na drugom mestu. I ovu je domaćin počeo loše, s obzirom na to da je sa 3:0 izgubio od Ruha iz Bresta, koji je debitant u ovom takmičenju. Minsk je u prošlom kolu remizirao sa gradskim rivalom Dinamom (2:2), a prethodno je vezao pet pobeda. Pritom, radi se o timu koji je ubedljivo najefikasniji u ligi. Prethodni duel ovih rivala Minsk je na svom terenu dobio sa 4:1.

Izabrane vesti

Istovremeno, u Minsku Isloč II dočekuje Slutsk II. Domaćin je izgubio obe otvarajuće utakmice ove sezone, kao i sve koje je igrao na svom terenu počevši od oktobraž. Izuzetak je pobeda nad poslednjeplasiranim Dinamom iz Bresta. Slutsk je, s druge strane, dobio oba ovosezonska dvoboja i pritom postigao najviše golova uz samo dva primljena. Međutim, stvari stoje nešto drugačije kada su njihovi međusobni susreti u pitanju. Isloč je dobio poslednjih sedam susreta sa ovim rivalom, sa kojim ima maksimalan učinak kod kuće, a ukupan rezultat na prethodna četiri okršaja koja su igrali pred svojom publikom bio je 11:1 u korist domaćina.

Od 15.30 sastaju se Smoleviči II i Vitebsk II. Gost je prethodnu sezonu završio u donjem delu tabele i na 30 odigranih utakmica primio je čak 79 golova. Ovu je započeo slavljem nad Gorodejom (4:1), da bi u prošlom kolu izgubio sa 4:0 od Nemana. Smoleviči je rešio u svoju korist obe utakmice ove sezone, i to na gostovanju uz najmanje dva postignuta gola. Takođe, postigao je 13 golova na prethodnih pet utakmica u gostima.

Foto: Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara