Cirkus u Dohi (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 08.02.20. | 13:51

Partizan poražen u generalnoj probi od moskovskog Spartaka posle dvostrukog preokreta – 2:3

Umesto generalne probe – cirkus. Kao klovn ponašao se sudija Nabet Kaled, izveo glumačku tačku dovoljnu da prevari arbitra Brazilac Airton, zabavljali publiku Sejduba Suma i Umar Sadik, međutim, Partizanov sudar sa moskovskim Spartakom pamtiće se, nažalost, po isključenju Bibarsa Natha i još jednom gubljenju živaca Sava Miloševića. Ne prvi put ove zime.

Crno-beli su poraženi u trećem kolu „Parimeč Premijer kupa“ u Dohi (2:3), za Beograd se vraćaju sa dva boda osvojena u uvodnoj rundi protiv Lokomotive, a sa saznanjem da su žrtve neravnopravnog tretmana na terenu Sportskog centra Aspajr akademije u glavnom gradu Katara.

Izabrane vesti

U poslednjem testu pre povratka u Srbiju, Parni valjak je igrao sjajno 40 minuta. Sve do pred kraj prvog poluvremena kontrolisao dešavanja na terenu, razvijao akcije na različite načine, dao dva gola, prikazao fudbal nalik onom u većem delu jesenje sezone, atrakcijom nagovestio da bi mogao da bude jednako ubedljiv tokom proleća, a onda ga je sasekao sudija Kaled, propustivši da sankcioniše očigledan faul Žižoa nad Sadikom što je rezultirao jednom od cirkuskih tačaka u Dohi.

Bibars Natho je kažnjen crveni kartonom (već imao žuti zbog prigovora), isključen je i trener Savo Milošević zbog ulaska na teren, rasprave sa nedoraslim arbitrom, bacanjem flašice za vodu i pretnje da će, kao pre dve sedmice u Antaliji, povući ekipu u hotel.

Taj detalj ostaće jedan od utisaka meča u kome je Partizan nadvisio Moskovljane, ali posle isključenja arhitekte igre i stratega nije bio isti tim. Još kad je početkom drugog poluvremena ostao bez Lazara Markovića (požalio se na bol posle samo šest minuta provedenih na terenu), uz još jednu lakrdiju sudije (svrao jedanaesterac u korist Spartaka iako su snimci pokazali da nema govora o faulu prilikom duela Šćekića i Airtona), izgledalo je kao da su mu sve lađe potonule i da jedva čeka kraj. Da se vrati kući i sačeka početka prolećnog dela prvenstva, uz nadu da se u Superligi neće dešavati cirkus kao u Dohi. I da će ponašanje svih aktera – sudija, igrača i trenera – biti profesionalno. I sportsko.

Kad je igra u pitanju, crno-beli mogu da budu zadovoljni kako su izgledali sve do incidenta u smiraj prvog dela. Pokazali su, baš kao i u duelu sa Lokomotivom, sposobnost da se vrate u meč posle primljenog gola, čak i da preokrenu rezultat. Za samo 18 minuta izdigli su se iznad problema, preko Strahinje Pavlovića (sjajno reagovao glavom na centaršut Natha) poravnaju na 1:1, a akcijom Sadika i Sume i realizacijom Gvinejca podsete da su ofanzivno potentni.

Igrao se fudbal pod suncem Bliskog istoka Zoranu Tošiću, bio je miran i koncentrisan štoper Bojan Ostojić, za prodore po desnom boku raspoložen Nemanja Miletić, Natho je delio lopte kao rukom. No, kako to često biva, poslednji dan priprema je obeležen nekom čudnom nervozom, kako na terenu, tako i na klupi, pa sve dobro što je urađeno u prvom delu igre – a urađeno je dosta – pada u drugi plan zbog incidneta i katastrofalnog suđenja.

Kad je ostao bez Natha i Miloševića, Partizan je izgubio fokus, a još kad je stručni štab poočetkom drugog dela napravio pet izmena postalo je jasno da crno-beli padaju. U opštoj konfuziji na terenu Spartak se bolje snašao, brzopotezno poravnao golom Soboleva, da bi Ponse sa bele tačke posle smešnog penala doneo preokret i trofej Moskovljanima, s obzirom da su u prva dva kola skupili četiri boda.

--------------------------------------------------------------------------

PARIMEČ PREMIJER KUP, TREĆE KOLO

SPARTAK MOSKVA – PARTIZAN 3:2 (1:2)
/Zobnin 7, Sobolev 48, Ponse 70 pen – S. Pavlović 16, Suma 34/

Katar
Doha
Sportski centar Aspajr akademije
Gledalaca: oko 100
Sudija: Nabet Kaled
Žuti kartoni: Džikija, Žižo, Sobolev (Spartak), Natho (Partizan)
Crveni kartoni: Bibars Natho, Savo Milošević (Partizan) u 42. minutu

Spartak Moskva: Rebrov – Džikija, Kutepov, Zobnin, Žižo – Mirzov, Til, Airton, Zobnin – Ponse, Kral. Igrali su još: Maksimenko, Melgareho, Maslov, Gaponjopv, Jesčenko, Markitesov, Gulijev, Bakaev, Sobolev, Glušenko. Trener: Domeniko Tedesko.

Partizan: Stojković – Miletić, Ostojić (od 46. Vujačić), S. Pavlović (od 46. Brežančić), Urošević (od 46. F. Stevanović) – Zdjelar (od 46. L. Pavlović), Natho – Tošić (od 46. Šćekić), Suma (od 46. Smiljanić), Asano (od 46. Marković, od 51. Lakčević) – Sadik (od 46. Matić). Trener: Savo Milošević.

(FOTO: FK Partizan)

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara