Priča se zavrtela: Nemci kažu Bajern, Dortmund i Lajpcig, Portugalci vrište – Filip Stevanović je novi Ronaldo, Siti je dolazio pet puta i ozbiljan je

Vreme čitanja: 3min | pon. 13.04.20. | 12:36

Svi najveći evropski klubovi dovode se u vezu sa Partizanovim krilnim vezistom

Osim što je osigurao mesece bezbrižnog života, transfer Strahinje Pavlovića u Monako doneo je Partizanu izvanrednu reklamu na evropskom tržištu. Drugačije i stanci gledaju na crno-bele bisere, znaju da se na talentovanom štoperu na završava niska, već da u izlogu već stoji novi dragulj. Upućeni kažu, još skuplji.

Još tokom zime pominjao se Napoli, ali nije dostavio konkrentu ponudu. Nica pak jeste, pošto je na sto najpre stavila 12.000.000 evra, potom još 3.000.000 u vidu raznih bonusa, međutim, crno-beli su navodno tražili čak 18.000.000 evra. I priča je stala. Pogotovo kad je iz okruženja popularnog Fiće stigao aber da njegove noge nisu spremne za „krljenje“ u Ligi 1 i da mu je potrebno takmičenje u kome će tehničke finese pre dođi do izrađaja.

Izabrane vesti

Posle nekoliko meseci pauze, Filip Stevanović je ponovo aktuelan. Informaciju je još tokom vikenda objavio nemački portal 90min.de, uveravajći da barata ekskluzivom kako tri tamošnja kluba, Bajern, Borusija iz Dortmunda i RB Lajpcig, pomno prate razvoj momka iz Užica, koji je fudbalsku azbuku naučio u Arilju. Prema istom izvoru, vodeći klubovi na tabeli Bundeslige samo motre na Stevanovića, niko nije slao ponudu u Beograd, ali je u dodatku vesti napisano da čak 15 evropskih giganata opipava puls čelnika Partizana i raspituju se pod kojim bi uslovima, eventualno, mogli da računaju na njegov potpis.

Tako su u isti kontekst dovedeni Liverpul, Mančester Siti, Mančester junajted i Čelsi iz Engleske, predstavnici Serije A Juventus, Inter, Atalanta, madridski velikani Real i Atletiko, zatim francuski Monako s kojim Partizan već ima sjajne odnose zbog Strahinje Pavlovića, kao i portugalska Benfika.

Kad se vest proširila, svako je počeo da je tumači na svoj način. Na Ostrvu su pisali kako su se premijarligaši „zaljubili“ u Partizanovog tinejdžera, na "čizmi" navodno bukti rat za njegov potpis, dok u Lisabonu tamošnji O Žogo vrišti s naslovnice da je reč o „novom Kristijanu Ronaldu“, podseća da je Filipu 18 godina i da se najbolje snalazi na mestu krila.

Mnogima će pominjanje ovih klubova izgledati kao nabijanje cene i dobra reklama mladom fudbaleru, ali prema saznanjima MOZZART Sporta, neki od njih zaista su zvali Partizan i drže Filipovo ime visoko na listi potencijalnih novajlija. Kao na primer, Mančester Siti, koji je u prošlosti u Beogradu znao da kupi i gotov (Stefan Savić) i nedovršen proizvod (braću Ilić, trenutno na pozajmici u Holandiji). Građani su, doduše, samo jedan do mnogobrojnih klubova koji pripremaju teren za eventualnu ponudu, ali nijedna još nije stigla u Humsku. Štaviše, skauti sa Etihada su čak pet puta dolazili na Partizanove utakmice da se uvere u njegov potencijal, što sugeriše da su ozbiljni.

Pitanje je i kako će izgledati, na koliko novca će biti naslovljena. Ljudi iz Partizanovog menadžmenta su, posle prodaje Strahinje Pavlovića, naglas pričali da će, na toj platformi, budući transfer Filipa Stevanovića srušti sve rekorde u klubu, pominjalo se da bi tražili čak i do 20.000.000 evra, ali... Usledila je nenadana stanka u sezoni, niko ne zna kad će i da li će se prvenstvo nastaviti, mada su svi saglasni kako će se pandemija virusa korona odraziti na tržište i da će cene igrača drastično pasti.

Zato je teško proceniti da li će i u kom trenutku neki od velikana ponovo pokucati na vrata crno-belih, da pita koliko sad košta Filip Stevanović. Ono što je izvesno jeste da će Partizan, bar mu je takva ideja, pokušati sa potencijalnim kupcem da napravi takav aranžman po kome bi transferisao igrača, a onda ga ostavio na pozajmici šest meseci ili godinu dana, kao što je već napravio sa Strahinjom Pavlovićem.

Jedan detalj ukazuje da fizički Filip Stevanović ne bi mogao da napusti Srbiju pre 25. septembra, jer tek tad postaje punoletan. A to znači da narednu sezonu mora da počne kao igrač Partizana. Pitanje je da li će i završiti.

(FOTO: Star sport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara