REZZIME DANA (utorak): Videoton i Legija sigurni, mlađani Francuzi napravili frku!

Vreme čitanja: 4min | uto. 17.07.18. | 23:01

Pogledajte ko vam je 17. jula doneo novac, a ko je prodao

NAPOMENA: U rubrici REZZIME DANA novinari portala MOZZART Sport koriste podatke kladionice MOZZART o najigranijim parovima tog dana, i na osnovu toga sumiraju koji su od najigranijih tipova prošli, a koji nisu.

OVDE pogledajte kako smo mi prošli u rubrici PREDLOZZI I TIPOVANJA.

Izabrane vesti

Evo kako ste vi tipovali...

ZAOKRUŽENO:

VIDEOTON - DIDELANŽ (tip 1, kvota 1,65) - rezultat 2:1

Najigraniji par dana je zaokružen! Videoton je preživeo prvo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, a navijači mađarskog šampiona slave srpski tandem napadača! Oba pogotka za Videoton postigli srpski internacionalci, Danko Lazović i Marko Šćepović. A oba puta u ulozi asistenta našao se Francuz Loik Nego. Luksemburžani su utakmicu završili sa igračem manje, jer je direktan crveni karton zbog neke vrste mae geri udarca koji je završio na grudima Patkaja.

LEGIJA - KORK SITI (tip 1, kvota 1,35) - rezultat 3:0

Kork Siti u dve utakmice nije uspeo da zatrese mrežu Legije, koja nije bila blagonaklona prema njemu. Poljski prvak ukupnim rezultatom 4:0 plasirao se u narednu fazu kvalifikacija za Ligu šampiona, pošto je večeras slavila sa 3:0 u Varšavi. Kante je doveo Legiju u vođstvo u 27. minutu, Miroslav Radović je udvostručio prednost u 73. sa bele tačke, a Karlitos je u 89. postavio konačan rezultat. 

HONVED - RABOTNIČKI (tip 1, kvota 1,80) - rezultat 4:0

mađarski Honved je bio uspešan u misiji jurenja rezultata, brzo istopivši minus iz Skoplja (1:2), tukao Rabotnički (4:0) i osigurao još bar dve utakmice u kvalifikacijama. Po dva gola za Honved dali su napadači Filip Holender i Brazilac Danilo. Gosti iz Makedonije nisu bili na neophodnom nivou kako bi bili konkurentni domaćinu, pa su jedva uspevali i da pređu centar.

LEVSKI - VADUC (tip 1, kvota 1,48) - rezultat 3:2

Prvo veliko iznenađenje ove sezone, u kvalifikacijama za Ligu Evrope, pripredio je – Vaduc. Klub iz Lihtenštajna jeste izgubio 2:3, ali je prošao dalje zahvaljujući trijumfu iz prvog meča (1:0). Senegalac Mohamed Kulibali i Lozničanin Igor Tadić postigli su golove za goste, zbog čega sastavu iz Sofije nije vredelo ni što je dobio utakmicu. Pri rezultatu 2:2, u 76. minutu, Levski je imao penal, ali je Rumun Sergiju Bus promašio, pa iako je pet minuta pre kraja pogodio Žerson Kabral nije bilo dovoljno vremena za četvrti gol domaćina, koji bi ga odveo u drugo kolo.

HELSINKI - VIKINGUR (tip 1, kvota 1,15) - rezultat 3:1

Pitanje pobednika se nijednog trenutka nije postavilo, baš kao i pitanje ko će u drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona. Prvak Finske preslišao je i u revanšu šampiona Farskih Ostrva, sada i korak ubedljivije. Posle 2:1 u gostima, HJK je kod kuće slavio sa 3:1. Svi pogoci pali su u prvih 20 minuta. Helsinki je golovima Klausa, Mensaha i Jagubija ekspresno poveo 3:0, a počasni pogodak delo je Vatnhamara. Bolji tim ide dalje.

CRVENA ZVEZDA - SPARTAKS (tip 1, kvota 1,10) - rezultat 2:0

Crvena zvezda se pošteno namučila i u revanšu sa upornim i dobro postavljenim Spartaksom, ali je u finišu utakmice zahvaljujući snalažljivosti Bena i Krstičića uspela da ostvari zasluženi prolaz u drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona gde je čeka litvanska Suduva - 2:0 (0:0), prvi meč 0:0. Spartaks se grčevito branio tokom čitavog toka susreta, sa povremenim opasnim kontrama, ali nije izdržao inicijativu crveno-belih u finišu.

APOEL - SUDUVA (tip 1, kvota 1,15) - rezultat 1:0

Suduva je uspela! Litvanski šampion izbacio je kiparski APOEL u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Kiparski šampion, može se reći, nije imao sreće, ali je opet zatajaio I sa realizacijom pošto je dao samo jedan gol iz čak 26 udaraca ka protivničkom gol večeras! Od toga je 11 udaraca išlo u okvir gola Suduve. Ultraonfazivan je bio APOEL od prvog do 90 i nekog minuta, ali mreža gostiju iz Litvanije zatresla se samo u 20. minutu kada je napadač iz Benina Mikael Pote glavom zatresao protivničku mrežu. Sve karte su Kiprani bacilli na napad i u drugom poluvremenu. Ređale su se prilike pred golom hrvatskog golmana Ivana Karduma, ali lopta jednostavno nije htela u mrežu.

PRECRTANO:

FRANCUSKA M19 - UKRAJINA M19 (tip 1, kvota 1,45) - rezultat 1:2

Na startu Evropskog prvenstva za igrače do 19 godina Ukrajinci su uspeli da iznenade vršnjake iz Francuske. Najpre su uhvatili Petliće na spavanju u 13. minutu, kada je Citaišvili zatresao mrežu, a potom su u drugom poluvremenu iskoristili igrača više. Francuzi su poravnali u 23. na 1:1, ali je isključenje Sara u 64. minutu potpuno poremetilo podmladak Prvaka sveta. Buleca je doneo pobedu Ukrajini četiri minuta pre kraja.

LA VALETA - KUKEŠI (tip 1, kvota 2,45) - rezultat 1:1

Nekad nije dovoljno biti bolji... Baš takva situacija zadesila je La Valetu, koja je u potpunosti nadigrala šampiona Albanije Kukeši, ali je ispala iz kvalifikacija za Ligu šampiona. Albanski predstavnik uspeo je zbog gola u gostima da osigura prolaz u narednu fazu. Maltežani su, posle 0:0 na gostovanju, dominirali, a bunker Albanaca probili su u 67. minutu. Ipak, prerano su se opustili, pa je Dzarija u 84. doneo Kukešiju pogodak vredan prolaska.

ĐENGSU - PEKING RENE (tip 1, kvota 1,65) - rezultat 0:0

Trener Olariju je poslao Ričmonda Boaćija na teren, Đengsu nije uspeo da slavi u duelu protiv Pekinga – 0:0. Miljenik Delija je predvodio napad zajedno sa Brazilcem Tešeirom, ali domaćin nije uspeo da probije čvrst blok Pekinga. Đengsu je najbliži golu bio u samom finišu meča. Upravo je Boaći bio u centru pažnje. Šutirao je sa desetak metara, ali je viđen pogodak spasio jedan od defanzivaca Pekinga i zaustavio loptu na gol liniji.

Foto: Shutterstock


tagovi

rezzime danasportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara