Rijekin predlog - 33% odmah, 33% kad se sve smiri, 33% nikad… Ili raskid ugovora

Vreme čitanja: 2min | pet. 03.04.20. | 15:50

Svakako nikom ispod 2.000 evra mesečno

Crvena zvezda i Dinamo su prvi povukli nogu kao klubovi s najvećim budžetima, ali podjednako važne za budućnost fudbala u regionu biće i odluke onim malo siromašnijih. I dok većinu čekamo predsednik Rijeke Damir Mišković iznosi svoj predlog u intervjuu za HRT. Svim igračima trećina plate će biti isplaćena sada, trećina će im leći na račun kad se cela situacija smiri, odnosno između šest i devet meseci od trenutka kad počne da se igra, a tu poslednju trećinu fudbaleri će – oprostiti.

Takođe, Rijekin predlog je da ovaj deo koji ide odmah ne sme da bude manji od 2.000 evra, a i tu će biti izvesnih korekcija za one koji imaju višem dece ili recimo stambeni kredit. Sa delom igrača na Rujevici su već razgovarali i načelno su svi prihvatili, mada nema još definitivnog dogovora.

Izabrane vesti

A ko ne bude prihvatio ovaka sporazum – raskid ugovora. Nema ljutnje, svako štiti svoj interes.
Ako ja ne mogu da ti dam novac zbog ove situacije, jer ovo je specifična situacija i nikome se tako nešto nije dogodilo, mislim da ćemo ići u miran raskid, koji neće biti na štetu kluba ili igrača, ako nam to zakonski bude dozvoljeno. Ako se neko ne slaže s tim, ja neću biti ljut, jer imaju pravo. No, onda i ja kao klub imam pravo da potegnem na normalan način svoje korake, da zaštitim interese kluba”.

Kako dalje kaže Mišković ili će svi pretrpeti neku štetu ili kluba biti neće, jer će se kriza sanirati “najmanje godinu dana”.
Igračima danas ne mogu da obećam ono što su potpisali i svi moraju da budu svesni da je to današnja situacija. To ne znači da se za šest meseci ili deset meseci stvari neće popraviti, ali ja gledam unapred godinu dana", rekao je Mišković.

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara