Još jedan Hleb igra za Arsenal

Vreme čitanja: 2min | uto. 31.03.20. | 11:03

Ali u pitanju je Aleksandrov rođeni brat Vjačeslav, takođe bivši reprezentativac, i radi se o timu iz Dzjaržinska

Iako je gotovo apsolutna većina sportskih događaja odložena na neodređeno vreme ili otkazana, vreme je za uživanje u druženju. Nažalost, zbog masovne epidemije koronavirusa, treba zaboraviti na bitke Lige šampiona ili Premijer lige. Skrećemo vam pažnju na prijateljske sukobe u Tadžikistanu i Belorusiji.

Najpre će na teren Istarafšan i Isfara, prvoligaš i niželigaš u Tadžikistanu. Domaći tim je izraziti favorit u današnjoj konforntaciji. Najpre, zato što je član najvišeg ranga, a potom i zbog toga što je protekle sezone Istarafšan izgledao prilično solidno i uspeo je da završi kao peti u finalnom poretku.

Izabrane vesti

Isfara ima male šanse, ne samo da izgubi, već i da pogodi protivnički gol. Pored toga, Isfara neće igrati na domaćem terenu, pa na osnovu svih ovih faktora, teško da će do pozitivnog ishoda.

Nešto kasnije snage odmeravaju beloruski niželigaši Slonim i Arsenal Dzjaržinsk. Domaći tim je remizirao na tri od pet poslednjih susreta, dok je sastav iz okoline Minska bez poraza na tri minula okršaja.

Bukmejkeri očekuju izjednačen duel, ali nama se čini da je Slonim mali autsajder. Činjenica je da beloruski tim nije u najboljoj formi. U dve od poslednje tri utakmice je poražen, a pored toga postoje problemi sa igrom. Na prethodnih pet susreta Slonim je postigao samo tri gola.

Sa druge strane, Arsenal je uspeo da pobedi u dva od poslednja tri meča, što znači da je ekipa iz Dzjaržinska na višem nivou performansi. Pored toga, za Arsenal igra veoma poznata "faca" Vjačeslav Hleb, mada je naširoko poznatiji njegov rođeni brat Aleksandar, koji je nekada igrao u onom pravom, londonskom Arsenalu.

Iako ima 37 godina nekadašnji reprezentativac Belorusije i as Hamburgera i Grashopersa ima želju da i dalje "pika fudbal", pa se prošle godine pridružio novoformiranom timu koji su osnovali beloruski biznismen Aleksej Melaščevič i švedski biznismen Aleks Rusholm, inače predsednik tamošnjeg fudbalskog kluba Eskilstuna. Već u prvoj sezoni tim sastavljen od lokalnih igrača i veterana osvojio je Treću ligu i sada ga očekuje bitka u drugom rangu.

Foto: Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara