Najdugovečniji igrač odlazi iz Monaka i potpisuje najskuplji ugovor u karijeri

Vreme čitanja: 2min | ned. 19.04.20. | 13:12

Danijel Subašić se posle osam sezona u Kneževini seli u Saudijsku Arabiju

Došlo je vreme da se rastanu Danijel Subašić i Monako.

Osam sezona proveo je Hrvat u Kneževini, svedočio uzdizanju kluba iz Lige 1 do četvrtfinala Lige šampiona, osvojio prvenestvo Francuske, međutim, pred kraj karijere dobio je ponudu iz kategorije onih koje se ne odbijaju. Potpisaće za Al Naser iz Saudijske Arabije čim se za to steknu uslovim zbog pandemije virusa COVID-19.

Izabrane vesti

Zagrebačke Sportske novosti obznanile su da je pred 35-godišnjeg golmana stavljen ugovor života. Navodno, najmanje 2.500.000 evra po sezoni, a u igri je celih 300.000 što je više od trenutnih primanja. Prema poslednjem izveštaju Lekipa, Subašić je imao zagarantovanih 170.000 evra bruto plate, malo iznad 2.000.000 evra po sezoni, ali je problem što – ne brani.

Prošlog leta Monako je iz Monpeljea doveo Benžamina Lekomtea za 3.500.000 evra, a Francuz se ustalio među stativama i branio sve prvenstvene utakmice. Subašiću je prepustio samo jedan meč i to u Liga kup, mada se mora priznati da se Danijel prethodno oporavljao od povrede ramena, ali i kad se vratio u trenažni proces nije mogao da pomeri Lekomtea iz tima. Zato mu ostaje da pregovara sa novim klubom, u koji će moći da pređe bez obeštećenja, jer mu na kraju sezone ističe ugovor sa Monakom, čiji je član postao 2012. u transferu „teškom“ 1.000.000 evra.

S obzirom da mu je ovo osma sezona u Kneževini, Subašić je najdugovečniji fudbaler u ekipi Monaka, skupio je skoro 300 utakmica, ali je došlo vreme da pred kraj karijere naplati ono što nije na odgovarajući način u Francuskoj. Za samo godinu dana u Saudijskoj Arabiji zaradiće više nego na stadionu „Luj Drugi“ i jasno je da put Bliskog istoka odlazi zbog novca.

Na realizaciji transfera, pišu Sportske novosti, radi jedna agencija iz Maroka, a zanimljivo je da isti izvor navodi kako su Danijela Subašića, pre nego što je počeo pregovore sa Al Naserom, zvali Al Ahli i Al Šabab.

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara