Rezzime dana (petak): Benfika i Čempionšip vam rušili planove

Vreme čitanja: 4min | pet. 30.08.24. | 23:53

Pročitajte ko vam je doneo novac 30. avgusta, a ko vas je prodao

NAPOMENA: U rubrici REZZIME DANA novinari portala MOZZART Sport koriste podatke kladionice MOZZART o najigranijim parovima tog dana i na osnovu toga sumiraju koji su od najigranijih parova prošli, a koji nisu.

OVDE pogledajte kako smo mi tipovali u rubrici PREDLOZZI I TIPOVANJA.

Izabrane vesti

ZAOKRUŽENO

FENERBAHČE - ALANJA (tip 1, kvota 1,30) - rezultat 3:0

Potezi Dušana Tadića bili su zasnovani na ritmičkim lineranim obrascima kakvi u turskoj ligi nisu viđani često pre dolaska Srbina u Istanbul. Dušan Tadić je dao dva gola u pobedi nad Alanjom 3:0 (1:0), a preostali pogodak delo je Edina Džeka. Ipak, način na koji je Tadić davao golove su čista poezija u pokretu. Prilikom gola za 1:0 primio je loptu, prebacio je tri puta sa noge na noge i šutnuo je pored šumu nogu odberambenih igrača gostiju. Kod gola za 2:0 ušanjao se pored dva defanzivca rivala, oteo im loptu pored nosa i lobovao golmana. Jednostavno - umeće velikog majstora.

Opširnije OVDE.

INTER - ATALANTA (tip 1, kvota 1,60) - rezultat 4:0

Zovu ga Derbi Nerazuro, ali samo zbog istih boja dresova. Jesu Milano i Bergamo u komšiluku, međutim, nisu Inter i Atalanta klubovi na istim talasnim dužinama. Iako je Boginja provincije posle nekoliko kontinuiranih godina sa dobrim rezultatima prošle sezone zasluženo osvojila Ligu Evrope, Inter joj je i večeras pokazao ko je gazda u Italiji. Po šesti put uzastopno milanski klub je slavio u međusobnim okršajima i to ponovo sa 4:0, kao u februaru ove godine, takođe kao domaćin.

Opširnije OVDE.

RKC - AZ ALKMAR (tip 2, kvota 1,42) - rezultat 0:3

Neverovatno je koliko Ruben Van Bomel fizički podseća na oca, s tim da je mnogo ofanzivniji igrač od oca i sa strane nema mnogo zajedničkih karakteristika sa tatom. Ruben igra krilo, a večeras je dao dva gola u rutinskoj pobedi nad RKC Valvajkom. U strelce je stigao da se upiše i Meks Merdink.

UNION BERLIN - SANKT PAULI (tip 1, kvota 1,95) - rezultat 1:0

Imali su navijači Uniona razloge da večeras prirede slavlje u Šumarevoj kući. Berlinski tim je u prvoj bundesligaškoj utakmici na domaćem terenu pobedio protiv Sankt Paulija 1:0, a gol vredan tri boda dao je Benedikt Holerbah u 34. minutu. Union ima četiri boda iz dva kola, dok je Sankt Pauli na nuli.

OLIMPIK LION - STRAZBUR (tip 1, kvota 1,90) - rezultat 4:3

Strazburovi klinci (ko je rekao Čelsijevi?) delovali su kao tim kadra da nastavi da očarava čitavu zemlju i obraduje svog vrhovnog poslodavca, onog koji stoluje u Zapadnom Londonu, u ulici Fulam Roud i vodili 3:1 pred više od 50.000 gostujućih navijača, a onda su saigrači Nemanje Matića dali tri gola za 10 minuta i u rasponu od 63. do 73. došli do pobede 4:3 i osvajanja prvih bodova u sezoni, posle dva poraza u prva dva kola.

Opširnije OVDE.

ČUKARIČKI - TEKSTILAC (tip 1, kvota 1,33) - rezultat 3:0

Vratio se Čukarički na Banovo brdo posle pančevačkog debakla protiv Crvene zvezde (1:4), a vratio se i na pobednički put nakon što je u međuvremenu poražen i od lučanske Mladosti (1:3). U meću sedmog kola Mozzart Bet Superlige izabranici Gorana Stanića uspeli su da savladaju Tekstilac sa 3:0 (2:0) i četvrtom pobedom od početka sezone izjednače se na tabeli sa vodećom Crvenom zvezdom, s tim da crveno-beli imaju dve utakmice manje.

Opširnije OVDE.

GENK - VESTERLO (tip 1, kvota 1,65) - rezultat 1:0

Mučili su se Štrumpfovi, činilo se da će kiksnuti protiv Vesterloa, ali je mladi Austrijanac Nikolas Šatlberger dao gol u 82. minutu i doneo pobedu ekipi Torstena Finka. Genk je osvojio 10 od mogućih 15 bodova iz dosadašnjih pet kola Župiler lige.

SARAJEVO - RADNIK BIJELJINA (tip 1, kvota 1,63) - rezultat 2:0

Možda je Sarajevo još jednom ostalo praznih ruku u evrokupovima, ali u domaćem šampionatu miriše na titulu. Bordo tim ima maksimalnih 12 bodova iz dosadašnja četiri kola Premijer lige BiH, a golove za pobedu protiv Radnika iz Bijeljine dali su Vladan Bubanja i Aldin Turkeš.

PRECRTANO

MOREIRENSE - BENFIKA (tip 2, kvota 1,42) - rezultat 1:1

Evo novog kiksa Benfike. Orlovi su posle poraza od Famalikaa u prvom kolu vezali dve pobede, ali su sada odigrali samo nerešeno protiv Moreirensea. Dvostruki šampion Evrope ima sedam od mogućih 12 bodova u domaćem prvenstvu, a podsetimo, u sklopu Lige šampiona gostovaće predstojeće jeseni na beogradskoj Marakani protiv Crvene zvezde.

LUTON - KVINS PARK RENDŽERS (tip 1, kvota 2,00) - rezultat 1:2

Ako je suditi po rezultatima u prva četiri kola Čempionšipa, ne da Šeširžije neće imati šansu da se vrate u Premijer ligu, već imaju i razloge da brinu o očuvanju statusa člana Čempionšipa. Luton ima samo jedan bod od mogućih 12, a večeras je kao domaćin poražen 2:1 od Kvins Park Rendžersa. Mihael Frej i Nikolas Madsen bili su stelci golova za ekipu sa Loftus Rouda.


tagovi

rezzime danaklađenje rezzime tipovanja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara