REZZIME DANA: Omaž legendama engleskih nižih liga - od “Official_Obenga" do ljubimca ser Aleksovog sina

Vreme čitanja: 4min | uto. 12.11.19. | 23:19

Pogledajte ko vam je 12. novembra doneo novac, a ko je prodao

NAPOMENA: U rubrici REZZIME DANA novinari portala MOZZART Sport koriste podatke kladionice MOZZART o najigranijim parovima tog dana, i na osnovu toga sumiraju koji su od najigranijih tipova prošli, a koji nisu.

OVDE pogledajte kako smo mi prošli u rubrici PREDLOZZI I TIPOVANJA.

Izabrane vesti

Evo kako ste vi tipovali.

ZAOKRUŽENO

PITERBORO - KEMBRIDŽ (tip 1, kvota 1,40) – rezultat 2:1

Sve po planu u najigranijem meču dana. Jeste vas malo zabrinuo pogodak Harvija Nibsa, ali on je pao tek u 79. minutu, a Džo Vord i Riki Džejd-Džonson su završili sav posao za Piterboro u prvih pola sata igre. Iskeno, nemamo pojma ko su, ali nazdravite večeras u njihovo ime. I tek da imate temu za razgovor, Vord je odigrao jedan meč za C tim Engleske – to vam je najbolja ekipa sastavljena od fudbalera koji igraju u ligama ispod četvrte – a za Džejd-Džonsona možda još ima šanse. Tek mu je 17 godina, a posle njegovog debija trener Daren Ferguson, sin legendarnog ser Aleksa Fergusona kod koga je i igrao za Mančester junajted od 1990. do 1994. godine, rekao je: “Mora da je najbrži igrač kog sam vodio, a vodio sam neke dosta brze”.

TAMVORT - ALVEČERČ (tip 1, kvota 1,35) – rezultat 2:0

Nekad nas oduševite kad iskopate ovako neki par. A još više nas je oduševilo kad smo u potrazi za strelcima otišli na Tamvortov Tviter profil i videli da je na istoj društvenoj mreži nadimak Ahmeda Obenga, strelca drugog gola za velški klub, “official_Obeng” iliti “zvanično Obeng”. Valja biti optimista i kad sa 27 godina igraš valjda sedmu ligu Engleske. Svaka čast, majstore. A svaka čast i našem kolumnisti Marku Preleviću, koji je jednom zgodom Tamvort doveo do Premijer lige, u Football Manageru naravno.

KINGS LIN - LEMINGTON (tip 1, kvota 1,50) – rezultat 5:2

Napredujemo do pete lige Engleske i opet se smejemo, sada “samo” zbog toga što je ovaj par lagano prošao, već posle 34 minuta igre bilo je 3:0, dvostruki strelac bio je Adam Meriot, do 15. godine je trenirao za Norič i tu se otprilike oprostio od ozbiljne igračke karijere, mada je u sezoni 2013/2014 na 42 utakmice za Kembridž Siti postigao, pazite sad, 45 golova! To ga je preporučilo četvrtoligašu Stivenedžu, ali onda je po svemu sudeći krenuo krivudavim stazama noći i mrak ga je pojeo u fudbalskom smislu.

PORT VEJL - NJUKASL M21 (tip 1, kvota 1,60) – rezultat 2:1

Evo još jedne niželigaške ikone, Mark Kulen je doduše sakupio i četiri meča u Premijer ligi, pošto je dobacio i do prvog tima Hal Sitija, ali su oni u njegovoj debitantskoj sezoni za senior ispali u Čempionšip. I dalje su tu, za razliku od Kulena, koji je od te 2010. u slobodnom padu, mada se povremeno raspuca po četvrtoj ili petoj ligi. Danas dva gola, pobednički u 85. minutu, aplauz i za njega, oni koji su imali Port Vejl na tiketu slave Kulena kao da ga je dao u finalu Lige šampiona.

PETROLUL - ENERGETIKANUL (tip 1, kvota 1,50) – rezultat 3:1

Druga liga Rumunije, može biti da tu ima talentovanijih igrača negoli u četvrtoj ili petoj ligi Engleske, ali sigurno ima i manje para. Zanimljivo je da su goste ovde poveli, ali je Petrolul preokrenuo u razmaku od 13 minuta, od 30. do 43. minuta. Nažalost, u Rumuna Vikipedija nije razvijena kao kod Engleza, pa ovde nemamo baš neke posebno zanimljive pikanterije o strelcima, ali zato…

KROULI - OKSFORD (tip 2, kvota 1,85) – rezultat 1:4

Robert Hol! Slagali bismo kad bismo napisali da smo sve ove podatke izvukli iz glave, jer – nismo. Ali morali smo da “guglamo” ime strelca het-trika i saznali smo da je svojevremeno Bolton izdvojio tačno 530.000 evra kako bi Hola doveo iz Vest Hema. Bio je standardan član i u mlađim reprezentacijama Engleske, a za U19 ekipu je debitovao u meču sa Danskom kada je zamenio, fanfare, Harija Kejna lično! I tu su se njihovi putevi razdvojili. Jer jedan zna, drugi baš i ne.

IST RIFA - KALALI (tip 1, kvota 1,25) – rezultat 7:0

Jedva smo pronašli i da je reč o Bahreinu. Tačnije Federejšn kupu Bahreina. I saznali smo da je Ist Rifa slavila sa sedmicom. Ne pitajte za ostalo.

PRECRTANO

BREDFORD - ROČDEJL (tip 1, kvota 1,45) – rezultat 1:2

Sve je dobro počelo po Bredford, Tajlor Frenč je u 15. minutu doveo domaćina do prednosti, ali se ključnim ispostavio detalj iz 22. Kazneni udarac je izveo Armid Oteh – bio je u Totenhemu od osme do 18. godine. - i promašio. Ročdejl se okuražio, a videli smo nedavno i protiv Mančester junajteda kad su u Liga kupu ispali tek na penale koliko opasan ume da bude, već do kraja prvog dela je preokrenuo rezultat i popravio šanse da se plasira u narednu fazu takmičenja za EFL trofej.

BARTON - MENSFILD (tip 1, kvota 1,75) – rezultat 1:2

Ni ovde nije bilo keca, iako se poverenje poklonili domaćinu. Ispostavilo se kao pogrešna odluka, pošto su Deni Rouz (ne onaj iz Totenhema) i Rajan Svini u razmaku od devet minuta pogodili za vođstvo koje Barton nije mogao da stigne ni posle gola na vreme koji je u 35. minutu postigao Templton.

JEOVIL - HARTLPUL (tip 1, kvota 2,25) – rezultat 1:4

Na tabeli Nacionalne lige Jeovil je 12 mesta iznad Hartpula, međutim, u kup takmičenjima poredak u prvenstvu ne važi. Domaćinima nije mnogo vredeo ni pogodak D’ata već iz trećeg minuta, pošto je rival do poluvremena okrenuo rezultat, a u nastavku postigao još dva gola za ubedljivu pobedu. Teško nam je palo ovo, pa nećemo ni da pišemo o Luku Vilkinsonu koji je dobio crveni karton i ostavio Jeovil da juri zaostatak sa desetoricom.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara