©Shutterstock
©Shutterstock

Rezzime dana (nedelja): Benfika razočarala, Bešiktaš izgleda baš ozbiljno

Vreme čitanja: 3min | ned. 11.08.24. | 23:39

Pročitajte ko vam je doneo novac 11. avgusta, a ko vas je prodao

NAPOMENA: U rubrici REZZIME DANA novinari portala MOZZART Sport koriste podatke kladionice MOZZART o najigranijim parovima tog dana i na osnovu toga sumiraju koji su od najigranijih parova prošli, a koji nisu.

OVDE pogledajte kako smo mi tipovali u rubrici PREDLOZZI I TIPOVANJA.

Izabrane vesti

ZAOKRUŽENO

AJAKS - HERENVEN (tip 1, kvota 1,42) - rezultat 1:0

U prvom kolu Eredivizije Ajaks je kao domaćin savladao Herenven sa 1:0, pogotkom Kristijana Hlinsona nakon lepog prodora i asistencije Mike Godtsa. U odsustvu nekoliko bitnih igrača mladi Islanđanin i Belgijanac imaju poverenje italijanskog trenera koji je stigao iz Nice. Posebno Godts koji dobija priliku na levom krilu, mada je pitanje hoće li uspeti da zadrži status prvotimca kada se Brajan Brobi u potpunosti vrati u konkurenciju za tim.

Opširnije OVDE.

ANTVERPEN - SINT TROJDEN (tip 1, kvota 1,35) - rezultat 6:1

Osvajač Župiler lige iz pretprošle sezone iskalio je sav bes posle poraza od Anderlehta prethodnog vikenda i spakovao šest komada u mrežu Sint Trojdena. Posebno inspirisan bio je Jakob Ondejka. Šveđanin je dao tri gola Sint Trojdenu. Poređenja radi, bivši igrač Elfsborga je za celu prethodnu sezonu postigao pet pogodaka.

VIKTORIJA PLZENJ - KARVINA (tip 1, kvota 1,45) - rezultat 5:0

Puče petarda u mreži Karvine. Viktorija je pre nekoliko dana pobedila na gostovanju protiv ukrajinskog Krivbasa 2:1 posle preokreta u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope, a na krilima tog povratka deklasirala je nejakog rivala u domaćem prvenstvu. Peti gol za Plzenj dao je bivši igrač Crvene zvezde Erik Jirka iz jedanaesterca. Viktoriju očekuje revanš u četvrtak protiv Krivbasa na domaćem terenu.

TORINO - KOZENCA (tip 1, kvota 1,28) - rezultat 1:0

Uspešan start sezone za klub iz Pijemonta. Izborili su Bikovi plasman u šesnaestinu finala italijanskog kupa, a sve je rešeno u prvom minutu utakmice, kada je Mihele Kamporeze dao autogol i doneo rezultatski deficit iz kog Kozenca nije mogla da se izvuče do kraja utakmice.

SAMSUN - BEŠIKTAŠ (tip 2, kvota 2,05) - rezultat 0:2

Baš se ustremio Bešiktaš da ostvari uspehe na svim poljima u tekućoj takmičarskoj godini. Prošle sedmice naneli su veliki šamar gradskom rivalu Galatasaraju i deklasirali ga 5:0 u Superkupu Turske. Dobro su istanbulski Orlovi startovali i u Superligi Turske. Rafa Silva i Gabrijel Paulista dali su golove u roku od pet minuta i tako zapečatili sudbinu Samsuna u finišu prvog poluvremena.

SERKL BRIŽ - BERSHOT (tip 1, kvota 1,55) - rezultat 4:1

Konačno je proradio i Togoanac Kevin Ahueke Denki. Afrički napadač je prethodne sezone bio ubedljivo prvi strelac Župiler lige sa 27 golova, a sada je na petoj utakmici Serkl Briža u svim takmičenjima ove sezone dao prvi gol. Denkijeva ekipa je rutinski trijumfovala i tako napravila uvertiru za revanš utakmicu trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencije protiv Moldea. Norvežani su prvi meč dobii sa 3:0 na svom terenu i pravo čudo ih može odvojiti od plej-ofa.

PRECRTANO

FAMALIKAO - BENFIKA (tip 2, kvota 1,45) - rezultat 2:0

Porto i Sporting su sigurnim pobedama ušli u novu sezonu portugalskog prvenstva, ali ne i Benfika. Orlovi iz Lisabona sapleli su se već na prvom koraku i to identično kao u finišu prošle sezone. Ponovo je Famalikao bio bolji sa 2:0 na svom stadionu.

Opširnije OVDE.

NORDSJILAND - LINGBI (tip 1, kvota 1,35) - rezultat 1:1

Nazire se još jedna sezona u kojoj će voditi neizvesna bitka za danski presto. Svi kandidati za titulu imaju bar jedan kiks u dosadašnja četiri kola, a Nordsjilandu je problem što ima dva. Dans je Lingbi osvojio bod na gostovanju i tako učinio da Nordsjiland zaostane dva boda za prvim favoritom za titulu Kopenhagenom.

IMT - PARTIZAN (tip 2, kvota 1,70) - rezultat 0:0

Golman crno-belih je u dve situacije fenomenalnim intervencijama sprečio poraz ekipe Aleksandra Stanojevića, mada teško da je bilo ko od Grobara mogao da bude zadovoljan epilogom utakmice četvrtog kola Mozzart Bet Superlige, naročito što je doskorašnji lider postigao gol, poništen posle intervencije iz VAR sobe – 0:0.

Opširnije OVDE.

BRAGA - ESTRELJA AMADORA (tip 1, kvota 1,43) - rezultat 1:1

Nije samo Benfika kiksnula danas u portugalskoj Primeiri, iznenađenje je viđeno i u "Kamenolomu". Na Munisipalu je Estrelja Amadora odigrala nerešeno protiv Brage i osvojila bod. Gol El Uazanija u 58. minutu nije bio dovoljan za trijumf domaćih, pošto je Kikas izjednačio u 80. minutu i doneo bod autsajderu.


tagovi

rezzime danaklađenje rezzime tipovanja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara