Dejan Joveljić
Dejan Joveljić

Revolveraš Dejan Joveljić glavni junak holivudskog blokbastera (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 15.09.24. | 08:54

Dva fina gola srpskog napadača za pobedu Galaksija nad gradskim rivalom

Nije to zemlja u kojoj se igra najkvalitetniji fudbal na svetu, ali jeste zemlja u kojoj se snimaju najpopularniji filmovi i jeste zemlja koja vapi za herojima. A heroj Kalifornije danas je revolveraš Dejan Joveljić, koji je u velikom derbiju “grada anđela” – takozvanom El Trafiku – režirao holivudski preokret Galaksija za pobedu od 4:2 nad Los Anđelesom.

Gosti su naime imali vođstvo od 2:0 do koga su stigli već u uvodnih 15 minuta – ne, Olivije Žiru ni iz trećeg pokušaja nije postigao prvenac u MLS ligi, mada ima onaj jedan gol iz Kupa – i slutilo je na ozbiljan potop Los Galaktikosa. Koji istina više nemaju asove kakvi su nekad bili Dejvid Bekam, Zlatan Ibrahimović, Stiven Džerard, Roj Kin

Izabrane vesti

Ali tu su zato Dejan Joveljić i Riki Puć, nikad u potunosti dokazani vunderkind Barselone. Tu je sada i veteran Marko Rojs, ali Joveljić i Puć drže uzde ovog tima. I to se jasno videlo i večeras.

Joveljić je prvi potegao, pošto je u 53. minutu Edija Serguru fintom izbacio iz ortbite, a onda loptu zakucao iza leđa čuvenog Uga Lorisa, nekada golmanaTotenhema.

Taj gol je i Puć shvatio kao poziv na žurku, pa je i on počeo da pleše. Samo dva minuta posle prvog Galasijevog gola asistirao je Edvinu Serilju za izjednačene, a nedugo potom kreirao je i preokret. Pitanje je doduše da li mu je to baš bila namera, pre bismo rekli da je hteo sam da pogodi mrežu, možda bi i pogodio, možda i ne bi, ali da ne bude nikakve sumnje pobrinuo se Joveljić fino dokačivši loptu spoljnim delom kopačke tek toliko da zbunjeni Loris ni ne pokuša da je pokupi.

Los Anđeles FC je dobio jednu od onih čuvenih, dugih vestern scena umiranja. Na drugom kraju ulice ispred salona, kauboj Joveljić je duvao u užarenu cev revolera.

Da ne bude nikakve drame, Riki Puć je ispalio još jedan hitac. Ovaj put savršeno precizan. Otpadnicima više nije bilo spasa, zna se ko je gazda Kalifornije, pa nek je mlađi gradski klub, Los Anđeles FC, u poslednje vreme imao više uspeha. Galaksi je i dalje prvi na Zapadu, sada sa sedam bodova više od Los Anđelesa – doduše uz dva meča više – i sa već osiguranim mestom u plej-ofu.



tagovi

Dejan JoveljićMLS ligaLos Anđeles GalaksiLos Anđeles FC

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara