Ekipa Liverpula (©Reuters)
Ekipa Liverpula (©Reuters)

Revanš Liverpul – Lajpcig van Enfilda, Nemci plaćaju odštetu

Vreme čitanja: 1min | pon. 15.02.21. | 09:11

UEFA traži od Engleza da do 1. marta odluče

Problemi sa korona virusom, koji i dalje u dobroj meri drži Evropu pod šahom, iznudili su da se prvi meč osmine finala Lige šampiona između Red Bul Lajpciga i Liverpula igra na neutralnom terenu.

Nemačka je zabranila ulazak građanima sa Ostrva, odnosno, morali bi u dvonedeljni karantin, te je Red Bul, na nagovor UEFA, prelomio da 16. februara domaćin bude u Budimpešti.

Izabrane vesti

Ali, identičan problem se pojavio i za revanš, koji bi trebalo po programu da se igra 10. marta u Liverpulu. Prema zakonima Saksonije, regije u kojoj je Lajpcig, svi građani koji dolaze u zemlju iz Engleske moraju u dvonedeljni karantin. I tu nema izuzetaka.

To bi značilo da bi cela ekipa Lajpciga nakon revanša sa Liverpulom morala po povratku u Nemačku da bude dve nedelje u izolaciji, da odlaže utakmice... Zato je UEFA ponovo urgirala i zapovedila Englezima da izaberu poprište revanša van svoje teritorije, ali da najdalje do 1. marta moraju da saopšte šta su odlučili, piše nemački Kiker.

Kec na Lajpcig - 3,00!

Posebna zanimljivost u ovoj priči je što će, ako se revanš bude igrao na neutralnom terenu, Lajpcig morati da plati Liverpulu odštetu od 300.000 evra. Zašto? Zato što krivica za izmeštanje meča sa Enfilda nije engleskog kluba, nego je razlog nemački zakon.

Vrlo verovatno je da će isti princip biti primenjen i u duelu Menhengladbaha i Mančester sitija, koji će takođe prvi meč, 24. februara, igrati u Budimpešti.


tagovi

Red Bul LajpcigLiverpulLiga šampionaUEFA

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara