Estonac Bogdan Vaštuk (foto: fkvozdovac.rs)
Estonac Bogdan Vaštuk (foto: fkvozdovac.rs)

Reprezentativac Estonije najstariji u najmlađem timu Mozzart Bet Superlige

Vreme čitanja: 2min | uto. 01.08.23. | 23:28

Srbija mu deveta država, Voždovac 11. klub - Bogdan Vaštuk promovisan kao novo pojačanje Zmajeva

Premijera Voždovca u Mozzart Bet Superligi nije bila idealna. Posle remija bez golova podeljeni su bodovi sa Javorom, a manjkavosti u napadu sigurno su uticale na sportski sektor Zmajeva ne čelu sa Bojan Leontijevićem da ekspresno reaguje. Tri dana nakon 1. runde srpske elite, Voždovac je angažovao reprezentativca Estonije Bogdana Vaštuka i sa njim potpisao jednogodišnji ugovor.

Reč je o 27-godišnjaku koji igra na poziciji ofanzivnog veziste i koji je u poslednje dve godine od debija za selekciju Estonije upisao 11 nastupa. Što zbog reprezentativnog staža, što zbog godina, Vaštuk će biti najiskusniji fudbaler najmlađeg tima Mozzart Bet Superlige Srbije, a takođe će 25-godišnjem defanzivcu Marku Mijailoviću ukrasti epitet najstarijeg igrača ekipe.

Izabrane vesti

„Da, to je novo iskustvo za mene, pogotovu sa 27 godina, što nije tako veliki broj. Ali znam da ovaj klub ima praksu angažovanja veoma mladih i talentovanih igrača i nadam se da ću im biti od pomoći. Već za sledeći meč biću spreman bar 60-70 odsto i staviću se na raspolaganje, pa koliko god trener odluči da treba da igram. Mogu da obećam da ću ostaviti srce na terenu za ovaj klub“, rekao je Vaštuk za klupski sajt..

Vaštuku će Srbija biti deveta država u kojoj profesionalno igra fudbal budući da je ranije nastupao u domovini, Rusiji, Ukrajini, Letoniji, Bugarskoj, Engleskoj, Poljskoj i Republici Irskoj, a Voždovac je 11. klub čiji će dres nositi posle domaćih Infoneta i Levadije, ruske Akademije Dinamo, engleskog Farnboroa i U21 ekipe Redinga, letonske Rige, ukrajinske Vorskle, bugarskog Levskog, poljskog Stal Mieleca i Slajgo Roversa iz Republike Irske. Upravo je posle isteka ugovora sa irskim timom došao na Krov TC Stadion kao slobodan igrač

Konekcija sa Voždovcem je jasna. Šef stručnog štaba Marko Savić ga poznaje iz Levadije koju je vodio od januara 2021. do jula 2022. godine gde je Vaštuk pružao najbolje partije u karijeri. Vaštuk je u prvoj sezoni pod trenerskom palicom Savića postigao šest i namestio pet golova na 26 prvenstvenih utakmice dok je igrajući za Levadiju zbirno imao 23 gola i 16 asistencija na 80 utakmica.


tagovi

Letnji prelazni rok 2023fk voždovac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara