Rendžers se na Ajbroksu pretvara u mašinu za mlevenje mesa, sluti na novo evropsko finale (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 14.04.22. | 23:40

Braga se nezasluženo dovukla do produžetka, ali morala da pruži ruku boljem – 3:1

Imao je Rendžers protiv Crvene zvezde pomoć VAR tehnologije, spašavale su ga prečke i stative, kao i vremešni golman Alen Megregor... I svi su verovali da su Policajci dozu ovogodišnje sreće istrošili na Marakani i da ne mogu dalje. Međutim, uz sve slabosti koje poseduje na jednoj stvari se mora odati priznanje škotskom velikanu. Na Ajbroksu Parku Glazgov Rendžers se pretvara u mašinu za mlevenje mesa, koji drobi rivala. Osetila je to na svojoj koži Braga, koja je bukvalno mogla da doživi istorijsku sramotu u Škotskoj. Rendžers je na kraju slavio posle produžetaka i ispravio nepravdu iz osnovnog dela utakmice, jer nikome nije jasno kako se portugalski predstavnik, grogiran od svih udaraca, nekako dovukao do produžetaka pogotkom Davida Karme. Posle 2.1 u regularnom delu nepravdu je u produžecima ispravio sjajni Kemar Ruf – 3:1.

Istorijski uspeh za Đovanija Van Bronhorsta, ali sluti da bi Glazgov Rendžers ponovo mogao u istorijsko finale. Kao u sezoni 2006/2007 kada su im se putevi ukrstili sa Crvenom zvezdom. Lajpcig će biti veliki favorit, ali bila je to i Braga. Portugalski predstavnik je tehnički i taktički nesumnjivo jači tim od Rendžersa, videlo se to i u beogradskim izdanjima oba kluba.

Izabrane vesti

Međutim, Rendžers je sposoban da jakim tempom slomi rivala. I da se osloni na magičnu atmosferu Ajbroks Parka. Braga je pala po istoj matrici kao Crvena zvezda. Uz bitnu razliku: srpski šampion je u Škotskoj stvorio gomilu šansu, dao tri nepriznata gola. Braga je bila totalno inferiorna, nije znala šta je snašlo od prvog minuta kada se huk navijača Rendžersa sručio na travu Ajbroksa.

Prošlo je 90 sekundi, a Rendžers je poveo. Mnogo toga je Đovaniju Van Bronhorstu doneo hrvatski reprezentativac Borna Barišić. Upravo je on centrirao u drugom minutu, a posle loše intervencije odbrane Brage, Tavernije je pratio akciju i na drugoj stativi sproveo loptu u mrežu. Za totalno ludilo na stadionu Rendžersa.

Igrali su Policajci bez prvog napadača Alfreda Morelosa. Međutim, Ruf je popunio njegove kopačke, bio je faktor za koga Portugalci nisu imali rešenje. Braga je igrala sa vodom u ušima od prvog minuta. Spasila je intervencija VAR-a u šestom minutu kada je Ruf pogodio mrežu, jer je prethodno Baršići igrao rukom. Pogodio je Ruf i stativu u jednoj situaciji (prekid). Braga gotovo da nije ozbiljnije ugrozila Alena Mekgregora.

Imao je Rendžers čak 12 šuteva ka golu rivala, Braga samo dva. Veliki posao za Rendžers obavljao je Aribo, ponovo je Rajan Kent pravio pometnju po boku, važnu ulogu imao je i Remzi. Osećalo se da Rendžers lako može da postigne još jedan gol. I to se desilo u 42. minutu. Posle dubinske lopte ka Rufu, neoprezan je bio Viktor Tormena, i oborio napadača Rendžersa. Dovoljno za crveni karton i penal koji je Džejms Tavernije pretvorio u željenih 2:0.

Pokušao je Karlos Karvahal Moure i Medeiroša da uradi nešto više, ali Braga je delovala kao da je zalutala u ovu fazu takmičenja. Ništa Portugalcima nije polazilo za nogom. Delovali su preplašeno i nemoćno. I pravo je čudo kako je Rendžers postigao samo dva gola. Pogodak Rufa je poništio VAR, Mateus je par puta spašavao goste... I to kao da je bio signal za igrače Brage. Jedinu pravu priliku pred golom Rendžersa Portugalci su pretvorili u pogodak. Nije tu ni bila prilika nego je Medeiroš bukvalno iz kornera pogodio u glavu Karmu za pravu dramu na Ajbroksu.

Nije bilo dovoljnog intenziteta u igri Rendžersa tokom prvog produžetka. Ali morala je da ih pomiluje ruka pravde. Sjajno su odigrali Kamara i Aribo, a Ruf je treći put pogodio mrežu. Prvi put mu je priznat pogodak i povratka za Bragu nije bilo. Posebno što je ubrzo i Medeiroš dobio crveni karton.

LIGA EVROPE – ČETVRTFINALE (REVANŠI)

Četvrtak

Atalanta - RB Lajpcig 0:2 (0:1) /prvi meč 1:1/

/Nkunku 18, 87pen/

Barselona - Ajntraht 2:3 (0:2), /prvi meč 1:1/

/Buskets 90, Depaj 100 - Kostić 4p, 67, Santos Bore 36/

Lion - Vest Hem 0:3 (0:2), /prvi meč 1:1/

/Doson 38, Rajs 44, Bouven 48/

Rendžers - Braga 3:1 produžeci 2:1 (2:0), /prvi meč 0:1/

/Tavernije 2, 44p, Ruf 104 - Karmo 83/


tagovi

Glazgov RendžersDžejms TavernijeĐovani Van Bronhorst

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara