Remi Čukaričkog i Mađara: Brđani vodili samo sedam minuta

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.07.24. | 19:58

Nova provera Brđana u Sloveniji završena remijem (1:1)

Treća provera Čukaričkog na pripremama u Sloveniji završena je remijem. Posle prekinute prve utakmice zbog kiše i pobede nad Primorjem (4:0), Brđani su odigrali još jednu prijateljsku utakmicu, a susret sa mađarskim MTK završen je razultatom 1:1.

Beograđani su do vođstva stigli u 59. minutu preko Mela, ali je sedam minuta kasnije Bognar pogodio za izjednačenje i, kako se kasnije ispostavilo, konačni rezultat.

Izabrane vesti

U prvom poluvremenu nije bilo mnogo izrazitih šansi, prvu je imala ekipa iz Budimpešte, koja je u sedmom minutu zapretila preko Štajbera, ali je Mirković tada intervenisao i izbacio loptu u korner.

Osam minuta kasnije pokušao je sa distance Sisoko, ali je lopta otišla iznad gola. Imao je šansu i Kovač u 40. minutu - posle karambola u šesnaestercu rivala iz prve je šutirao sa deset metara, međutim neprecizno.

Drugo poluvreme donelo je više uzbuđenja, pa i dva gola, po jedan na obe strane. Najpre je zapretio Docić iz slobodnog udarca sa desne strane, tukao je direktno u gol, ali se čuvar mreže MTK-a nije dao iznenaditi.

Šest minuta kasnije Čukarički je poveo. Miloš Cvetković je ubacio loptu sa leve strane, Tufegdžić je odmah proigrao Mela, koji je stigao do lopte pre čuvara i lako je smestio u mrežu Mađara – 1:0.

Trenutak nepažnje u 66. minutu koštao je Brđane pobede. Dobio je nešto više prostora Bognar, koji je sa 18 metara neodbranjivo šutirao, Kaličanin je u toj situaciji bio nemoćan – 1:1. Do kraja meča viđene su još dve dobre prilike, po jedna za Čukarički i MTK.

Najpre, je u 71. minutu, posle ubacivanja Milojevića Tedić iz prve zahvatio loptu sa 15 metara, ali je bio neprecizan, dok su Mađari mogli do preokreta u 83. minutu, kada su Anokije i Horvat razmenili dupli pas, posle kojeg je Horvat gađao preko prečke.

Naredni meč Čukarički će odigrati već u subotu od 17,30 časova, takođe na Bledu, rival će biti slovenački Triglav. Do kraja boravka u Sloveniji Brđani će još odmeriti snage sa azerbejdžanskim Sabahom 10. jula u Ljubljani i dan kasnije protiv mađarskog Fehervara u Kranjskoj Gori.

Čukarički – MTK 1:1 (0:0)

/Melo 59 - Bognar 66/

Stadion: NK Bled.

Gledalaca: 50.

Sudija: Andrej Žnidaršič.

ČUKARIČKI: Mirković, Stanković, Stevanović, Jovanović, Mil. Cvetković, Docić, Sisoko, Kovač, Nikčević, Tufegdžić, Melo. Igrali su još: Kaličanin, Rogan, Stojanović, Ergelaš, Mirosavić, Milojević, A. Subotić, Tedić, Mitrović.

MTK: Patrik, Benedek, Beriašvili, Nađi, Molnar, Horvat, Bognar, Veg, Antonov, Stajber, Polievka. Igrali su još: Centerič, Herceg, Kenesei, Stumpf, Anokie.


tagovi

Čukarički

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara