Regionalna bomba! Nekadašnja zvezda Fenerbahčea i Monaka igraće u Makedoniji

Vreme čitanja: 1min | uto. 30.07.24. | 12:22

Turski kapital doveo je još jednu zvezdu u prvoligaša Gostivar...

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Makedonije)

Uprava makedonskog prvoligaša Gostivara potvrdila je prelazak iskusnog i kvalitetnog fudbalskog imena u svoje redove. U zapadnu Makedoniju stiže Marokanac Nabil Dirar, koji je došao iz tima Šiflange iz Luksemburga.

Izabrane vesti

Dirar, kome je sada već 38 godina, iza sebe ima karijeru ispunjenu angažmanima u slavnim klubovima poput turskog Fenerbahčea, francuskog Monaka i belgijskog Klub Briža, a za reprezentaciju Maroka je odigrao ukupno 46 utakmica.

Inače, Dirar nema previše lepih uspomena iz Makedonije, jer je bio igrač Fenerbahčea kada je Vardar uspeo da eliminiše turskog giganta i plasira se u grupu Lige Evrope prvi put u istoriji makedonskog fudbala.

Prošlu sezonu ekipa iz Gostivara završila na šestom mestu, a ove godine su im ambicije očigledno još veće. Turski šefovi su prošle sezone uspeli da dovedu Alpera Potuka, 33-godišnjeg bivšeg reprezentativca i takođe zvezdu Fenerbahčea. Ovaj igrač važi za najplaćenijeg i makedonskom fudbalu, pominje se nezvanična plata od 35.000 evra mesečno.

Pre Dirarovog dolaska, imena kao što su Mario Baloteli, Nani i Matje Valbuena bila su povezivana sa Gostivarom. Priča se i da je kandidat za novog sportskog direktora Musa Sou, 38-godišnji Senegalac koji je pre tri godine završio karijeru, a igrao je za Fenerbahče, Lil, Ren...

Piše: Martin Tanaskovski


tagovi

Letnji prelazni rok 2024Nabil DirarMakedonija 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara