Reč Milana Borjana: Zvezdi treba Katai, da vraća igrače u balans

Vreme čitanja: 3min | uto. 27.08.24. | 09:49

„Sutra protiv Bode/Glimta moraju da budu porodica, kao što smo mi bili u velikim utakmicama“, kaže za Mozzart Sport legendarni kapiten

Kvalitet je prisutan, ali čekaju navijači Crvene zvezde da se ova ekipa poveže emotivnim lancima. Kao ona što je trijumfom nad Krasnodarom počela žetvu evropskih uspeha.

Bio je legendarni kapiten kluba sa Marakane Milan Borjan poveznica velikih evropskih pobeda, kada su crveno-beli pod komandama Vladana Milojevića i Dejana Stankovića pomerali granice. Kada su prkosili svim zakonima, i vodu pretvarali u vino.

Izabrane vesti

Zna Milan Borjan kako se ovih trenutaka osećaju fudbaleri pod patronatom Vladana Milojevića, i da su svi vezani za srpskog šampiona kao na iglama. Da čekaju trenutak odluke i očekuju pad Bode/Glimta, ekipe koja je delovala jako sigurno i uigrano u Norveškoj. Kao nekada Crvena zvezda, baš kada je Milan Borjan bio na vrhuncu i isporučivao bar po jednu antologijsku odbranu.

Tim je nov, brojna pojačanja su stigla u Ljutice Bogdana, ali iskusni čuvar mreže veruje da bi mač odluke mogao da se nađe u rukama njegovog dugogodišnjeg saigrača Aleksandra Kataija.

„Ključna snaga Crvene zvezde uvek su bili domaći igrači. Uvek su domaći igrači iznosili najvažnije utakmice, nalik ovoj sa Bode/Glimtom. Znaju šta ovakvi mečevi znače navijačima, kompletnom klubu. Možda nekada u postavi nedostaje stariji i kusniji igrač koji je prošao sve ove godine sa timom. Oseća ekipu, zna da podvikne. Kao što je, na primer, Aleksandar Katai. Neko ko može da vraća igrače u balans kada je baš gusto“, poručuje Milan Borjan.

Stiže podrška sa svih strana ekipi Vladana Milojevića. Oglasile su se i klupske legende putem Zveudinog Instagram naloga i naredile juriš na Ligu šampiona. Promenio je srpski šampion DNK u odnosu na Borjanovo vreme, ali neki postulati moraju da budu isti.

„Nema mnogo momaka iz mog vremena, Zvezda je u dobroj meri promenila tim. Oni koji su ostali znaju šta im valja činiti. Znaju koliko je bitna ova utakmica i kako da se pripreme. Bili su mnogo puta u ovakvoj situaciji. Mogu samo da im kažem da ne odustaju i da izginu na terenu, kao što su mnogo puta radili“.

Nastavio je Borjan u sličnom stilu, kada smo mu pomenuli da je Crvenoj zvezdi potreban novi Krasnodar.

„Pre svega Zvezda mora da bude tim. Mi smo nekada bili i slabiji od protivnika, ali smo prolazili, jer smo se ponašali kao ekipa i porodica. Zato smo u prethodnih ne znam koliko godina napravili sjajne rezultate. Imali smo zdravu svlačionicu, pošten i korektan odnos. Kada je tako, ne brinete za prolaz“.

Crvena zvezda je ostala dužna navijačima u Norveškoj. Rezultat je podnošljiv, ostalo ne baš. Bio je srpski šampion u podređenom položaju više od 70 minuta utakmice, kao da je pokazao previše poštovanja Bodo/Glimtu.

„Nisam gledao utakmicu, jer sam baš u to vreme imao trening u Rijadu. Kasnije sam odgledao najzanimljivije delove meča. Zvezda nije odigrala baš najbolje. Moguće da je na to uticalo i vreme, potom i veštački teren. Znam koliko je drugačije igrati na veštaku. Lopta drugačije odskače i oni koji su adaptirani mogu da budu u prednosti. Možda se Zvezda još uigrava, ali verujem da će u Beogradu sve to biti mnogo bolje. Zvezda igra najbolje kada je najteže, kada vreba šansu iz drugog plana. Tako je bilo u poslednjih osam godina. Verujem da će tako biti i sad protiv Norvežana“.

Postoji i faktor Vladan Milojević, trener koji nikada nije ispao u letnjim kvalifikacijama.

„Nadam se da će tradicija da bude nastavljena. Moje je da gledam i navijača. Neka svi daju sve od sebe i neće biti problema“.

SAUDIJSKA ARABIJA 1 – 2. KOLO

Utorak

17.45: (6,25) Al Fateh (4,30) Al Ahli (1,45)

20.00: (13,0) Al Fejha (7,50) Al Nasr (1,15)

20.00: (4,90) Al Raed (3,60) Al Kadisija (1,67)

Sreda

17.45: (1,48) Al Etifak (4,10) Al Ahdud (6,25)

20,00: (1,13) Al Hilal (8,00) Damak (14,0)

Četvrtak

17.55: (2,20) Al Rijad (3,35) Al Holud (3,05)

20.00: (1,78) Al Itihad (3,50) Al Tavon (4,30)

20.00: (3,80) Al Halidž (3,45) Al Šabab (1,90)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Vladan MilojevićMilan BorjanFK Crvena zvezdaBode Glimtkvalifikacije za Ligu šampiona

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara