Rodrigo (Reuters)
Rodrigo (Reuters)

Realovi iskusni klinci bez Modrića, Krosa i špica pokorili San Mames: Kraljevski debi Džuda Belingema (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 12.08.23. | 23:29

Blankosi i 16. uzastopnu sezonu Primere otvorio pobedom, brine povreda Edera Militaa

Nema Real Madrid ove sezone - bar za sada - klasičnog špica čija klasa dolikuje veličini i renomeu kluba, ali na otvaranju nove sezone španske Primere nije mu bio ni potreban. Gostovali su Blankosi na San Mamesu, Karlo Ančeloti verovao da sa gomilom (iskusnih) klinaca, a bez senatora Luke Modrića i Tonija Krosa može bez problema da prebrodi uvodnu prepreku i nije se prevario. Kraljevski klub je pobedu protiv Atletik Bilbaa izvojevao zahvaljujući golovima Rodriga i Džuda Belingema iz prvog poluvremena - 0:2.

Sa šest igrača mlađih od 24 godine Karleto je napao baskijski tim - sredinu su držali Čuameni i Kmavinga uz podršku nešto iskusnijeg Fedea Valverdea, a Belingem je dejstvovao iza brazilskih napasti Vinisijusa Žuniora i Rodriga. Ovaj drugi je načeo domaćina u 28. minutu, a osam minuta kasnije Belingem je isporučio debitantski pogodak za novi klub. Možda je i dašak sreće kumovao prelepom pogotku i udarcu kojim je lobovao golmana Unaija Simona, ali nije reprezentativac Engleske imao kraljevski debi samo zbog gola. Gospodario je sredinom terena, radio dosta posla kako ofanzivnog, tako i defanzivnog posla, zbog čega je na kraju proglašen i igračem utakmice.

Izabrane vesti

Ipak, dobar deo pobedničkog raspoloženja "ubila" je povreda Edera Militaa iz drugog poluvremena. Kao da je poslednjih dana neko bacio kletvu na igrače slavnog kluba iz Madrida, te su bolnički kreveti sve puniji. Počelo je od povrede kolena turskog bisera Arde Gulera, nastavilo se prekjučerašnjom povredom prednjeg ukrštenog ligamenta Tiba Kurtoe koji će izvesno propustiti čitavu sezonu, a tek će se znati kako je prošao brazilski štoper. Prilikom jednog nasrtaja na rivala sa loptom u nogama, noga Militaa završila je u nezgodnom položaju. Brazilac se obreo na zemlji, maltene na ivici suza, a pozitivan detalj jesto to što je uz pomoć dvojice lekara ipak izašao sa terena na nogama. Real je u sezonu ušao sa četvoricom štopera Militaom, Alabom, Ridigerom i Naćom, a ukoliko Brazilac bude morao na višemesečnu pauzu i Blankosi će kao u slučaju sa Kurtoom morati do kraja avgusta u potragu i za štoperom.

Baš je Militao mogao da skrivi jedanaesterac u finišu prvog dela. Izabranici Ernesta Valverdea su najbliži golu bili u 39. minutu kada je Unai Gomez šutirao pravo u Lunjina. Milisekund nakon udarca pokupio ga je Militao zakasnelim startom, ali nakon protesta domaćih, te konsultacije sa VAR sobom, penal nije dosuđen.

Valverde je već na poluvremenu promešao karte i napravio trostruku izmenu. Sanset, Berenger i Guruseta ušli su umesto Nika Vilijamsa, Unaija Gomeza i Ikera Munijaina, te brobudili novu energiju kod popularnih Lavova. Rastrčao se Bilbao, znatno češće pretio nego u prvom delu, ali ispostavilo se da nišanske sprave još nisu podešene - nije bilo udarca u okvir gola.

Od 71. minuta na terenu se našao Kros, devet minuta kasnije Modrić. Namera Ančelotija da najiskusniji privedu mirno meč kraju bila je jasna.

Real je i 16. uzastopnu sezonu Primere otvorio pobedom, Bilbao na četvrtom otvaranju zaredom nije postigao gol.

PRIMERA – 1. KOLO

Petak

Almerija - Rajo Valjekano 0:2 (0:2)

/Palason 20pen, Enteka 28pen/

Sevilja - Valensija 1:2 (0:0)

/En Nesiri 70 - Dijakabi 60, Gera 88/

Subota

Real Sosijedad - Đirona 1:1 (1:0)

/Kubo 5 - Dovbik 72/

Las Palmas - Majorka 1:1 (1:0)

/Viera 29 - Railjo 70/

Atletik Bilbao - Real Madrid 0:2 (0:2)

/Rodrigo 28, Belingem 36/

Nedelja

17.00: (2,15) Selta (3,30) Osasuna (3,90)

19.30: (1,85) Viljareal (3,70) Betis (4,70)

21.30: (7,00) Hetafe (3,90) Barselona (1,60)

Ponedeljak

19.30: (2,20) Kadis (3,20) Alaves (3,80)

21.30: (1,35) Atletiko Madrid (5,30) Granada (10,5)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Real MadridDžud BelingemRodrigoAtletik BilbaoPrimera

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara