Vinisijus Žunior (Reuters)
Vinisijus Žunior (Reuters)

Realov „galaktikos“ ovog leta je Vinisijus! Novi ugovor, tri puta veća plata i antiklauzula za Arape

Vreme čitanja: 3min | sre. 15.06.22. | 16:12

Kraljevski klub blindira zvezdu u nastajanju

Hteo je Real Madrid da Kilijana Mbapea učlini „galakitkosom“ ali nije uspeo. I neće na silu pokušavati da dovede neku superzvezdu ovog leta. Transferima Antonija Ridigera i Oreljena Čuamenija je doveo ono što mu je bilo neophodno i do kraja prelaznog roka je eventualno moguć dolazak nekog napadača poput Rišarlisona koji bi bio ta preko potrebno alternativa Benzemi.

Zapravo najveći posao Real ovog leta čeka u njegovoj kući. Blindiranje zvezde u nastajanju i budućeg „galaktikosa“ Vinisijusa Žuniora.

Izabrane vesti

Kada je Real za brazilskog tinejdžera iz Flamenga 2017. platio 45.000.000 evra pre nego što je ovaj napunio 18 godina, mnogi su to smatrali velikim rizikom. Ipak, ispostavilo se da su Madriđani videli bolje i dalje. Umesto da kupuju gotove zvezde, rešili su da ih prave. I uspeli su!

Vinisijus Žunior je imao prirodan fudbalski rat. Prvo je počeo u B timu, vrlo brzo ušao u A ekipu, trebalo mu je vremena da se adaptira i nauči neke stvari. Iritirao je Realove navijače lošom završnicom, potezom više, nekada i sebičlukom. Čuven je detalj sa poluvremena u Menhengladbahu kada Benzema govori Mendiju:

„Ovaj radi šta hoće. Brate, ne dodaj mu loptu. On igra protiv nas“.

Vinisijus zaista nekada jeste delovao da igra protiv saigrača i da sve želi sam. Kod Zidana je u prvoj sezoni bio na granici između klupe i prve postave, dok je u drugoj već naučio neke stvari i postao neosporan starter. Ali i dalje je tu bilo nedostataka u igri...

Konačno, kod Karla Anćelotija je zaigrao kao mator! Bio je treći u timu po minutaži (4.274 minuta, ispred samo Kurtoa i Militao), bio je drugi strelac iza Benzeme sa 22 gola i prvi asistent tima sa 20 uspešnih gol davanja (računaju se i iznuđeni penali). Kao kruna sjajne sezone je stigao pobedonosni gol u finalu Lige šampiona. Vinisijus Žunior je sazreo!

Sve to su lepo primetili u klubu i žele da ga nagrade novim ugovorom. Aktuelni ugovor mu traje do leta 2024. godine i zarađuje 3.200.000 evra po sezoni što uz bonuse može da dođe i do 4.000.000.

Real mu je spremio povećanje plate na 10.000.000 evra godišnje. U pitanju je neto suma što znači bi klub na godišnjem nivou plaćao oko 17.000.000 evra za njegov ugovor. Želja Reala je da ga blindira čak do 2028. ali igrač odbija tu opciju i radije bi da parafira do 2026. ili 2027. Što ne bi trebalo da bude problem i takođe je prihvatljiva opcija za Real. Ali uz antiklauzulu za obeštećenje u strahu od „klubova država“ kako u Španiji nazivaju PSŽ i Mančester Siti.

U Realu se još sećaju kako je PSŽ isplatio otkupnu klauzulu Barseloni za Nejmara tešku 222.000.000 evra iako je tada delovalo ako naučna fantastika da neko plati tolike pare. Vinisijusova trenutna otkupna klauzula iznosi 350.000.000 evra, to i dalje deluje kao nemoguća cena za sve kupce ali Real želi za svaki slučaj da se osigura nekom astronomskom klauzulom i da Vinisijusovu cenu postavi na milijardu evra.


tagovi

Vinisijus ŽuniorLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara