Realizacija i dalje problem, Lokomotiva se provukla pored odličnog Partizana

Vreme čitanja: 3min | sub. 01.02.20. | 14:01

Miloševićev tim nadigrao ruskog učesnika Lige šampiona, ali nije iskoristio mnoštvo šansi (1:1). Na kraju crno-beli slavili na penale - 4:2

Odličan Partizan! Iako je pre manje od 24 časa stigao u Dohu, tim Sava Miloševića je odigrao jako dobru utakmicu protiv Lokomotive iz Moskve na startu Premijer kupa. Ruski predstavnik u Ligi šampiona ove sezone provukao se pored Parnog valjka, kojeg je samo slaba realizacija velikih šansi sprečila da glatko dobije utakmicu – 1:1. Na kraju su se šutirali penali, a precizniji sa bele tačke bili su crno-beli sa 4:2, pošto su svi iskoristili jedanaesterce, a golman Nemanja Stevanović je odbranio dva Rusima.

Do početka prolećnog dela prvenstva ostale su još dve nedelje, ali Partizan već sada deluje potpuno spremno, jedino mu nedostaje još da našteluje nišanske sprave. Mada, sa tim segmentom igre je kuburio tokom cele jeseni...

Izabrane vesti

Stvorio je srpski tim pregršt velikih šansi, pogotovo u prvom poluvremenu, ali ono što može da raduje Sava Miloševića je što je njegov tim sve vreme imao inicijativu u igri, mnogo više je lopta bila na polovini Lokomotive, nego na Partizanovoj. I stvarao je prilike na sve načine: prodorima po levoj i desnoj strani, kroz sredinu, iz vihornih kontri...

Odlično prvo poluvreme odigrao je Partizan. Po šansama, zaslužio je da dobije taj deo meča koji je završen nerešeno – 1:1. Umaru Sadiku su očigledno noge još teške od priprema, pa je ispoljio problem sa realizacijom kao na početku sezone, kada je tek došao u Humsku.

Napadač crno-belih imao je dve kolosalne šanse, a ona iz sedmog minuta je baš bila veliki promašaj, jer je obišao i golmana s loptom, a onda tukao u spoljni deo mreže. Pored njega, odličnu priliku imao je i Pavlović glavom, zapažene udarce uputili su Miletić i Asano, a dve ili tri odlične akcije su propale na ivici šesnaesterca, gde je pas bio ili prebrz ili prejak ili nedovoljno tačan.

Iz tog ugla gledano, Lokomotiva je nezasluženo povela golom Edera u 30. minutu iz školske akcije: centaršut s boka na peterac, odmah, bez zadrške, iz trka, a junak Portugalije, koji je 2016. doneo evropsku krunu Navigatorima, u padu je sproveo fudbal u mrežu – 1:0.

Odgovor je sigao samo četiri minuta kasnije. Sevnula je Tošićeva levica sa ivice šesnaesterca i kao rukom poslala loptu u sam ćošak lokomotivinog gola. Bio je to pogodak kao zaštitni znak crno-belog krila, po kojem ga pamte iz Rusije, dok je nosio dres CSKA.

Ni kada je izmenjeno više od pola tima tokom drugog dela, nije opadao nivo igre crno-belih. Možda je bilo manje velikih šansi, ali je stvorio Partizan kolosalnu u 70. minutu, kada je Matić na petercu za pola koraka zakasnio na centaršut Markovića. Oba tima su postigla po još jedan gol u nastavku, oba poništena zbog ofsajda, ali na koncu, Partizan je bio dosta bolji tim od Lokomotive i zaslužio je pobedu.

Drugu utakmicu na turniru u Dohi crno-beli će igrati 4. februara protiv Rostova.

PARTIZAN (4-2-3-1): Stojković (od 46. N.Stevanović) – Miletić, Ostojić (od 46. Vujačić), S.Pavlović, Urošević – Zdjelar, Natho (od 62. Šćekić) – Tošić (od 46. Marković), Suma (od 71. L.Pavlović), Asano (od 62. F.Stevanović) – Sadik  (od 62. Matić).

Foto: FK Partizan


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara