Real vraća dug s Jovićem

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.01.20. | 12:25

Kraljevski klub večeras u Džedi igra polufinalni meč Superkupa Španije protiv Valensije, od koje je nedavno u Primeri jedva spasao živu glavu (20.00)

Novitet u španskom fudbalu: Superkup sa četiri učesnika. Dok jedan par čine Barselona i Atletiko Madrid koji će snage odmeriti u četvrtak, koplja će večeras ukrstiti Valensija i Real Madrid, usred Džede u Saudijskoj Arabiji (20.00).

Valensija se od 2008. godine nije borila za trofej Superkupa Španije, a tada je izgubila upravo od Real Madrida, u dve utakmice. U prvoj je bilo 3:2 za Slepe miševe na Mestalji, dok je Kraljevski klub slavio na svom stadionu u revanšu sa 4:2. Real je poslednji put za ovaj trofej igrao 2017. godine i pobedio je Barselonu sa 3:1 i 2:0 u dve utakmice.

Izabrane vesti

Iako su Kup takmičenja nezahvalna za prognoziranje, jer često forma ne znači mnogo, pogotovo kada se igra samo jedan meč, Madriđani ulaze u okršaj kao blagi favoriti. Četa Zinedina Zidana je 2019. završila kao drugoplasirana na tabeli, nanizavši tri remija i tako izmakavši sebi šansu da izbije na prvo mesto Primere. Jedan od ta tri remija je bio upravo sa Valensijom na Mestalji, i to su se gosti izvukli golom Benzeme u 95. minutu! Biće ovo velika prilika za Zidanov tim da naplati taj dug Slepim miševima.

Valensija je u 2020. ušla kao osmoplasirana, ali je napravila finu seriju od četiri uzastopne utakmice bez poraza. A, opet joj to nije bilo dovoljno za neku bolju poziciju od osme.

Tradicija međusobnih susreta je na strani Real Madrida. Ne samo kada se gleda istorija i davnašnji datumi, već i ovi skoriji. Valensija je poslednji put slavila u aprilu prošle godine ne Mestalji sa 2:1, a mimo toga, Madriđani imaju tri pobede i dva remija, ako se gleda šest poslednjih duela.

Kraljevski klub će biti desetkovan neigranjem Karima Benzeme, Gereta Bejla, Marka Asensija i Edena Azara usled povreda, što nije mala stvar pred okršaj sa opasnim Slepim miševima. Među 11 se očekuje i srpski reprezentativni napadač Luka Jović, koji je uglavnom mečeve tokom sezone počinjao s klupe i šansu dobijao na kašičicu. Neplanirano, otvorio se prostor.
"Jović je logičan izbor, ali ćete kao i uvek morati da sačekate početak utakmice da biste videli tim za koji sam se opredelio. Svakako je važna opcija", istakao je Zidan.

Prvi trofej u 2020. godini je na talonu. Ići će Real punom snagom po njega.

ŠPANIJA, SUPERKUP - POLUFINALE (DŽEDA, SAUDIJSKA ARABIJA)

Sreda
20.00: (4,30) Valensija (3,60) Real Madrid (1,85)

Četvrtak
20.00: (2,05) Barselona (3,40) Atletiko Madrid (3,70)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Reuters / Shutterstock


 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara