Kilijan Mbape (©Reuters)
Kilijan Mbape (©Reuters)

Real i PSŽ dobili opasnog rivala, Liverpulov juriš na Mbapea!

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.01.21. | 14:04

Jirgen Klop preko Fabinja već počeo da vrši pritisak na francuskog asa

Zimski prelazni rok protiče bez mnogo pompe, kriza izazvana pandemijom korona virusa uticala je da klubovi prištede iščekujući povratak publike na stadione i kako će, to je recimo slučaj u Francuskoj, TV kuće reagovati na ogromne finansijske gubitke. Međutim, naredno leto moglo bi da bude više nego interesantno. Prvo, jer je Barselona bez para, pa se spekuliše da bi Lionel Mesi mogao da napusti stadion Kamp Nou. A drugo, Kilijan Mbape ulazi u poslednju godinu ugovora i Pari Sen Žermen će biti pod velikim pritiskom ako on odbije da ga produži.

Madridski mediji već mesecima najavljuju da se Florentino Perez sprema na finalni atak na 22-godišnju megazvezdu, jer takvih je malo na tržištu. Pa čak i ako će PSŽ izvesno tražiti astronomskih 200.000.000 evra samo za obeštećenje, Real iz Madrida bi mogao da sakupi taj novac. Real i malo ko još.

Izabrane vesti

Mogao bi recimo i – Liverpul. O tome je pisala i Marka, a sada francuski Kanal+ potvrđuje: Jirgen Klopvrši ozbiljan pritisak na Mbapeovo okruženje“ sa namerom da ga ubedi da na leto dođe u Premijer ligu.

Navodno je čak i Fabinjo, nekadašnji saigrač iz Monaka, preuzeo na sebe obavezu da “pogura“ Mbapea ka Enfildu. Brazilac je Kilijanu, tvrdi Kanal+, saopštio da će u slučaju da izabere Enfild biti projektovan u prvu zvezdu tima, bez obzira na to što je Liverpul trenutno “pun“ na ofanzivnim pozicijama na kojima su već godinama zakucani Sadio Mane, Mohamed Salah i Roberto Firmino.

Mbape se za sada ne oglašava, ali mediji opominju PSŽ. Jer iako nema sumnje da Sveci neće želeti da ga se odreknu pitanje je da li bi mogli da plaćaju i njega i Nejmara i Mesija. U to se uzdaju i u Madridu i u Liverpulu.

Kraljevski klub ima i drugi argument: nije tajna da je Mbape navijač Reala i da mu je taj klub bliži srcu, ali isto tako nema sumnje da će birati glavom, a ne srcem.

U narednih nekoliko meseci svi zainteresovani imaće zadatak da ga ubede da baš njihov sportski program obećava najviše titula. Mbape ćuti i vaga.



tagovi

Kilijan EmbapeZimski prelazni rok 2021

Obaveštavaj me

Real Madrid
PSŽ
Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara