Karlo Ančeloti (©Reuters)
Karlo Ančeloti (©Reuters)

Real i preokreti? Dešava se prečesto da bi bilo slučajno

Vreme čitanja: 4min | pet. 31.05.24. | 18:51

Karlo Ančeloti govorio o putu madridskog kluba do finala Lige šampiona i sutrašnjem meču sa Dortmundom

Nađe se na kolenima i pomislite da je gotov. Da ga imate u šaci. Međutim, sa Realom nikada niste načisto. Koliko god udaraca da primi, uvek pronađe način da uzvrati, dovoljno je da samo na trenutak spustite gard ili zatvorite oči i eto njega u finalu.

Tako je bilo i ove sezone. Imao je u revanšu polufinala Kraljevski klub gol zaostatka protiv Bajerna sve do 88. minuta, ali je na kraju uspeo da prođe u finale, njegovo šesto u poslednjih 11 godina. I nije samo do plasmana u finale, već do načina na koji dođe do njega, uglavnom nakon što bi ga minuti delili od eliminacije. Međutim, na pitanje kako iznova uspeva da pobegne sa giljotine ni Karlo Ančeloti nema odgovor. Jedno, međutim, sigurno zna.

Izabrane vesti

"Teško pitanje... Postoji nešto u vezi ovog kluba. Nije sreća. Od čega zavisi, zaista ne znam - valjalo bi proučiti. Mogao bi biti kvalitet, karakter, istorija, tradicija, ali toliko se puta desilo da ne može biti slučajnost", izjavio je italijanski strateg pred sutrašnje finale.

Velike zasluge što se Real našao u njemu idu na račun Hoselua, koji je u Madridu protiv Bajerna po ulasku sa klupe postigao gol u nadoknadi za pobedu.

"Rekao sam Hoseluu da je njegova krivica što sada nismo na odmoru", našalio se Ančeloti.

Umesto odmora Real čeka najvažnija utakmica u sezoni. I mada uverava da će i u slučaju eventualnog poraza sezonja njegovog tima biti uspešna, Ančeloti ne krije da postoji strah od neuspeha.

"Blizu smo najbitnije stvari koju možete da uradite u fudbalu: da podignete trofej Lige šampiona. Ali postoji strah od ispuštanja istog. Zato moramo da uživamo dok smo na terenu, biće nam potreban mali dodir sreće i ne smemo nikada da se predamo šta god se desilo. Normalno je da što je strah veći to je slađa pobeda ukoliko je ostvarite. Nismo opsednuti ovim trofejem. To je naša misija, opsednuti smo takmičenjem. Jasno je da je osvajanje Lige šampiona vrlo važno, ali možemo da je naša sezona bila vrlo uspešna bez obzira na ishod sutrašnjeg finala."

Italijan je saglasan sa konstatacijom da se fudbaleri Reala u Ligi šampiona osećaju kao 'na domaćem terenu'.

"Verujem da čitav svet voli ovo takmičenje, ali i zna da je Real nešo posebno. Kada krene himna, kao da slušamo naše prijatelje. Sa svim ovim trofejima koje smo osvojili, mora da bude tako. Ali kada sutra budemo čuli himnu Lige šampiona, isto tako ćemo osetiti veliku odgovornost."

Ančeloti je potvrdio da će od starta među stativama biti Tibo Kurtoa, jer je Andrij Lunin imao grup tokom ove nedelje.

"Lunin je imao grip, nije mogao da trenira, tako da će sutra doputovati i biti na klupi. To znači da će Kurtoa biti u startnoj postavi", zaključio je Ančeloti.

Na konferenciji su se uz svog trenera pojavili još i Luka Modrić i Naćo, koji će uz Danija Karvala, sutra imati priliku da izjednače rekord Paula Henta po broju trofeja u Ligi šampiona.

"Teško mi je da zamislim da, posle svih ovih godina, mogu da izjednačim rekord legende kao što je Pako Hento. To je nešto što vas ispunjava ponosom. Mala je grupa igrača koji bi mogli da mu se pridruže sa po šest trofeja u Ligi šampiona, ali da bi se to desilo moramo da pobedimo", izjavio je Naćo.

Pomenuti dvojac odlično zna kako je biti prvak Evrope, a Modrić je pokušao da sumira šta je potrebno da bi se došlo do finala Lige šampiona.

"Teško je izdvojiti jednu stvar kao najvažniju. Različite stvari su u pitanju. Za mene, pre svega, osim kvaliteta i talenta koji smo posedovali tokom svih ovih finala, mislim da je mentalitet to što pravi veliku razliku. Uvek verujemo u sebe. Mislimo da smo najbolji, a onda to i pokažemo na terenu."

Iako su nekoliko puta prethodnih godina uspevali da nadoknade zaostatak i preokrenu rezultat, radije bi izbegli takav scenario sutra na Vembliju.

"Radije bismo da tada već vodimo nego da se vraćamo. Da me ne shvatite pogrešno, ako ne bude išlo kako treba, ako ne budemo vodili, onda ćemo se boriti. Ali mnogo bi bolje bilo da vodimo", iskren je Naćo.

Isto misli i Modrić.

"Ako je moguće, više bismo voleli da povedemo. Ali tačno je da smo pokazali da se borimo uvek do kraja i da smo sposobni da preokrenemo situaciju. Moramo da zadržimo tu posvećenost i borbu", zaključio je hrvatski vezista.


tagovi

Liga šampionaReal MadridKarlo Anćeloti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara