Endrik
Endrik

Real i Barsa zaratili zbog 15-godišnjeg čuda: Daje golove s pola terena, makazicama van kaznenog (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.01.22. | 12:49

Endrik Felipe Moreira bi trebalo da bude sledeća velika stvar

Lionel Mesi je napustio Barselonu, Real Madrid je ostao bez Kristijana Ronalda, pa sada čeka da Vinisijus pod zaštitom Karima Benzeme izraste u novu veliku zvezdu svetskog fudbala. Međutim, ovih dana Pirineji bruje o još jednom brazilskom čudu, jer i Real i Barselona potpuno su poludeli za 15-godišnjim Endrikom Felipeom Moreirom.

Reč je o fudbaleru Palmeirasa, koji još nije ni debitovao za prvi tim kluba iz Sao Paula, ali je već privukao pažnju svetske javnosti sa dva gola koja bi mogla da uđu u konkurenciju za “Puškaš nagradu”, namenjenu potpisniku najlepšeg pogotka.

Izabrane vesti

Jedan je postigao sa pola terena, a drugi makazicama van kaznenog prostora. Nešto o čemu su i najveći mogli samo da sanjaju.

Nije naravno Endrik satkan samo od ta dva gola, ima za svoje godine zavidnu "fiziku", a kao i mnogim Brazilcima ne manjka mu tehnike. I ne, nije on odskočio samo zbog pomenute "fizike", niti je od onih koji pravi razliku samo u svom uzrastu. Endrik svakako igra na U21 nivou, dakle sa momcima i do šest godina starijima.

Uostalom, ne bi se Real i Barsa tek tako zainteresovali. Ali neće biti lako, jer Fifa ne dozvoljava da igrači mlađi od 19 godina menjaju zemlje.

Rat je ipak već otpočeo, jer svi žele da na vreme osiguraju potpis mlađanog Endrika. Pomenuti gol makazicama dao je na čuvenom Kopinju, turniru na kome tradicionalno igraju najtalentovaniji mladi fudbaleri Brazila. Svojevremeno smo tamo gledali Nejmara, Vinisijusa, Kazemira, da se zadržimo samo na Realovim Brazilcima. Endrikov Palmeiras u utorak igra finale protiv Santosa.

Madridska Marka podseća da je Real opsednut idejom da u ovakvim slučajevima iskopa “sledećeg Mesija”. Hteo je Nejmara, nije uspeo zbog komplikovanog transfera koji je na kraju odveo i Barsinog tadašnjeg predsednika Sandra Rosela. Vinisijus se još čeka, u Rejnijera sve manje ljudi veruje.

Sad je fokus na Endriku, koji je za omladinske selekcije Palmeirasa odigrao više od 150 utakmica i skoro da je postigao toliko golova. U Brazilu je već proglašen za sledeću veliku zvezdu, pa na Instagramu ima već 481.000 pratilaca, a u džepu i unosan ugovor sa Najkijem.

Čitaćemo još o njemu…



tagovi

EndrikZimski prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Real Madrid
Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara