Naftan ostao u debelom minusu, Krumkači i Ošmjani skočili na vrh

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.04.20. | 19:58

Nekadašnji protivnik Crvene zvezde u evropskim kvalifikacijama u sezonu krenuo sa 15 poena minusa

Belorusija je jedina zemlja u Evropi u kojoj se i dalje kreće fudbalska lopta. Danas je kraju privedeno peto kolo u tamošnjem prvom rangu, a ujedno smo gledali i preostalih šest susreta u drugoj ligi. Bilo je tu par poznatih imena, poput Gomelja i Naftana, koji su udarili jedan na drugog.

I jedan i drugi tim su u sezonu ušli sa ogromnim minusom. Naftan je kažnjen oduzimanjem čak 15 poena, dok je Gomelju oduzeto pet, pa će samim tim borba za opstanak ova dva tima biti utoliko teža. Neće im u tome pomoći ni današnjih 0:0 u međusobnom duelu.

Izabrane vesti

Najbolje danas je prošla ekipa Krumkačija, koja je na domaćem terenu savladala Mikaševiče sa čak 4:1 (2:0). Samim tim, ovaj tim se priključio Lokomotivi iz Gomelja i Ošmjaniju na čelu tabele.

Nakon pogodaka Kozeke i Koljadka u prvom poluvremenu sa bele tačke, Azerski je uzvratio još jednim pogotkom sa kreča u nastavku. No, Lebedev i Koljadko su do kraja meča postigli još po gol i tako doneli domaćima veliku pobedu.

Kao što smo pomenuli, odlično je prošla i ekipa Ošmjanija, koja je na gostovanju Arsenalu iz Džjarhinska postigla tri gola i u prilično čudnom duelu slavila pobedu – 0:3 (0:1).

Naime, već u 24. minutu, Kovel je dobio crveni karton za domaće, a samo šest minuta kasnije, gosti su poveli sa penala golom Ladutka. Pred sam kraj, Skorčevski je dobio drugi žuti karton u timu Ošmjanija i tako dao vetar u leđa domaćima.

Nisu ga iskoristili. Ladutko je sa bele tačke duplirao prednost gostiju, a Skišjenski je upisao drugi žuti karton i isključenje u timu Arsenala. Do samog kraja, Koncedailov je samo potvrdio pobedu Ošmjanija.

U preostalim mečevima, Orša je savladala Lidu (3:2), dok su ekipe Volne i Slonima odigrale nerešeno (0:0). Bodove su podelili i Sputnjik i Smorgon (1:1).

BELORUSIJA 2 - 1. KOLO

Petak

Lokomotiva Gomelj – Himik 5:0 (3:0)

Subota
Arsenal - Ošmjani 0:3 (0:1)
Krumkači - Granit 4:1 (2:0)
Sputnjik - Smorgon 1:1 (0:1)
Gomelj - Naftan 0:0
Volna - Slonim 0:0
Orša - Lida 3:2 (0:1)

Foto: Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara