Tijago Silva i Ngolo Kante (©Reuters)
Tijago Silva i Ngolo Kante (©Reuters)

Razočarani Tijago Silva: Potpisujemo igrače bez strategije, napravljene su greške u koracima, uvek je neko uznemiren

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.04.23. | 11:09

“Morali smo da pređemo u veću svlačionicu, jer postojeća nije odgovarala veličini tima”, kaže brazilski defanzivac

Čelsi i potrošenih preko 600.000.000 evra za pojačanja ispričana su priča. Mnogo sredstava uloženo, gotovo ništa nije dobijeno. Moraće londonski klub sve iz početka iliti “ajde Jovo nanovo”. Ali, ne promeni li način poslovanja, ostane li na istom kursu, teško da će biti boljitka.

Vide svi to, osim vlasnika. Tod Boli je dobio skupocenu igračku i zaigrao se. Tokom zime na Stamford bridž stiglo je osam fudbalera, nikakav pomak u igri nije napravljen, a Čelsi je već sredinom aprila završio evropsku odiseju i naredne godine neće ga biti na međunarodnoj sceni. Potpuni fijasko.

Izabrane vesti

Posle eliminacije iz Lige šampiona od Real Madrida, imao je štošta o planovima kluba i upravljanju istim da kaže Tijago Silva...

Napravljen je prvi korak. Pogrešan korak, ali je napravljen. Promenjeni su vlasnici, novi igrači su došli… Morali smo da pređemo u veću svlačionicu, jer postojeća nije odgovarala veličini tima”, rekao je Tijago Silva posle ispadanja iz Lige šampiona i dodao:

Trener može da izabere samo 11 igrača za startnu od njih 30. Neki ne mogu da budu u timu, a potpisali smo osam igrača u januaru. Moramo da zastanemo, da napravimo strategiju. U suprotnom – mogli bismo da napravimo iste greške. Uvek je neko uznemiren, jer ne mogu svi da igraju”.

Svestan je brazilski defanzivac da nije kriv samo sportski sektor zbog loše tranfser-politike, niti trener – pitanje je i koji, pošto su trojica promenjena od početka sezone – već i igrači. Svi snose odgovornost za neuspehe.

Ne možemo da krivimo trenere, a mi da ne snosimo i ne preuzmemo odgovornost. Ovo je teško razdoblje za klub, sa dosta neodlučnosti. Svi previše pričaju o smeni trenera. Imali smo ih trojicu ove sezone, plus utakmica sa Brunom, koju nismo dobili. Moramo da pogledamo šta je pogrešno urađeno i da pokušamo to da promenimo”.

Utučen i razočaran je bio kapiten Čelsija posle ispadanja iz Lige šampiona, jer možda mu je revanš četvrtfinala na Stamford bridžu poslednja utakmica koju je oditgrao u elitnom takmičenju Starog kontinenta...

Za mene je ovo bila teška i frustrirajuća sezona. Ovo je, možda, bio moj poslednji meč u Ligi šampiona. Ostalo mi je još samo godinu dana ugovora i moja karijera je pri kraju. Veoma tužan dan”, zaključio je Tijago Silva.



tagovi

ČelsiTijago SilvaLiga šampiona

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara