Ćavi i Laporta (©Reuters)
Ćavi i Laporta (©Reuters)

Razmisliće dva puta pre no što otpuste Ćavija: Barsu bi raskid koštao 20.000.000

Vreme čitanja: 2min | uto. 21.05.24. | 09:17

Ozbiljna svota novca kada se u obzir uzme u kakvoj je finansijskoj situaciji katalonski klub

Uli Henes stavio je veto na ostanak Tomasa Tuhela u Bajernu. Nemac je dobio cveće, napustio Minhen i sa sobom odneo 10.000.000 evra iz klupske kase. Toliko mu sleduje na konto odštete zbog prevremenog raskida saradnje, jer imao je ugovor na još godinu dana. Barselona bi sa Ćavijem Ernandesom mogla da prođe duplo gore.

Ne može u katalonskom klubu bez sapunice. Trebalo je Ćavi da napusti Barselonu, tom najavom je uspeo da mobiliše ekipu, međutim, ne i da dođe do trofeja, niti da uđe u završnicu Lige šampiona. Ipak, rukovodstvo ga je ubedilo da je potreban, promenio je odluku i onda, verovatno nesvesno, komentarisanjem finansijske situacije iziritirao predsednika Đoana Laportu. Toliko da se danima šuška da će dobiti otkaz, a prema saznanjima Mundo Deportiva raskid će Blaugranu koštati čak 20.000.000 evra!

Izabrane vesti

Ni nepunih mesec dana nije prošlo a situacija se u Barseloni okrenula naglavačke. Đaon Laporta je grlio Ćavija Ernandesa, nakon što ga je uverio da treba da ostane u klubu. Ali, poslednjih nedelju dana se gledaju preko nišana i trener katalonskog kluba samo čeka kada će predsednik ispaliti kuršum i označiti kraj njegovog šefovanja na Kamp Nouu.

Ćavi je udario na sujetu Đoanu Laporti, požalio se na tešku ekonomsku situaciju, požalio se da je nekada bilo jednostavnije trenerima da dobiju pojačanja no što je to njemu danas. I jeste to tačno, ali je bio vrlo netaktičan, nije u celu priču ukalkulisao kako će reagovati prvi čovek kluba.

Iduće sedmice pašće definitivna odluka. Đoan Laporta će još malo izvagati, gledati šta mu je činiti i preseći. Razmisliće dva puta pre no što otpusti Ćavija Ernandesa i njegov stručni štab, jer svota novca koju će Barselona morati da isplati je ozbiljna kada se u obzir uzme u kakvoj je finansijskoj situaciji. Nije mala para.

Ukoliko Barselona smeni Ćavija, dve su opcije. I to dobro poznate. Nema ničega novog na tom polju. U katalonskom klubu se nadaju da će dobiti pozitivan odgovor od Hansija Flika. Ipak, ako do takvog ishoda ne dođe, Rafael Markes čeka kao zapeta puška.

Na potezu je Đoan Laporta.



tagovi

Letnji prelazni rok 2024BarselonaĆaviĐoan LaportaHansi FlikRafa Markez

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara