"Albert Nađ"
"Albert Nađ"

Razlaz Nađa i Partizana: Ovo mi je bio poslednji dan na poslu!

Vreme čitanja: 3min | pet. 30.05.14. | 20:56

Sportskom direktoru u subotu ističe ugovor, uprava mu ne nudi novi, pa je u vremenskom škripcu, pošto pripreme počinju 14. juna, nejasno ko će raditi prelazni rok u Humskoj 1

Albert NađMisija Alberta Nađa u Partizanu je gotova. Sportskom direktoru poslednjeg dana maja ističe ugovor sa crno-belima i mada je bilo nagoveštaja da će se saradnja produžiti, rukovodioci crno-belih nisu obavestili nekadašnjeg kapitena da li bi od početka sledeće trebalo da se pojavi u kancelariji. Sva je prilika da će se prvog dana vikenda okončati njegov jednogodišnji boravak na odgovornoj funkciji.

Nađ je tokom petka bio na stadionu u Humskoj 1, ali je skoro izvesno da se na istom mestu neće pojaviti u ponedeljak. Kako kaže u izjavi za MOZZART Sport niko mu nije rekao da bi trebalo da nastavi posao započet onog trenutka kad je u fotelji nasledio Ljubišu Tumbakovića.
"Prema odredbama ugovora potpisanog minulog leta ugovor mi ističe 31.maja. U praksi to znači da mi je današnji dan bio poslednji na poslu. Od čelnika kluba nisam dobio informaciju da li će se saradnja nastaviti, a kako je subota neradna, male su šanse da se nešto drastično promeni do ponedeljka", rekao je Nađ za naš portal.

Izabrane vesti

Nađ je izostao sa utakmice poslednjeg prvenstvenog kola, u kojoj su crno-beli savladali Čukarički, zbog čega se pojavila informacija da je otišao na odmor, ali on ističe da je takav zaključak samo delimično tačan.
"Bio sam na odmoru radnog karaktera. Istina je da sam nekoliko dana boravio u Turskoj kako bih na licu mesta, sa direktorima pojedinih hotela, ugovorio što povoljniju cenu za zimske pripreme Partizana u Antaliji, da se ne bi došlo u situaciju da na jesen ili zimu klub plaća skuplji smeštaj. Dakle, bez obzira da li odlazim ili ne, radim samo u interesu crno-belih"

Rastanak sa Albertom Nađom stavlja čelne ljude Partizana pred dilemu da li da izaberu novog sportskog direktora ili da prelazni rok obave sami, kao što su to činili nekoliko puta ranijih godina kada klub nije ni imao direktora. Dodatna nevolja je što se suočavaju sa vremenskim škripcom, prozivka je zakazana za 14. jun.
"Zaista nemam uvid u planove uprave, ali znam da je prelazni rok spreman, kao što je detaljno preciziran i plan priprema. U dogovoru sa trenerom Markom Nikolićem sastavljen je spisak potencijalnih pojačanja, brižljivo praćenih mesecima. Sa pojedincima su čak obavljeni i preliminarni razgovori povodom njihovog dolaska u Humsku, a imena, karakteristike i eventualna uloga tih igrača u Partizanu poslati su elektronskom poštom na adrese ljudi koji su, prema hijerarhiji, iznad nas", zaključio je Albert Nađ, koji se posle dva igračka mandata vratio u Humsku 1 2009, dobio članstvo u Upravnom odboru, kasnije funkciju koordinatora za sportska pitanja, a prošlog leta je promovisan u direktora.

Da rukovodioci Partizana ne računaju ozbiljno na Nađa moglo se pretpostaviti  neposredno po njegovom imenovanju, kad su prekršili dogovor o odlasku najboljih igrača (Ivana Ivanova i Aleksandra Mitrovića), da bi neslaganje u vrhu kluba nekoliko puta zataškavano radi mira u kući, pod plaštom borbe za titulu.

A problemi su se uvećavali.

Tako je račun kluba sedmicama u blokadi, igračima se duguje za plate i premije, zaposleni u Radnoj zajednici nisu primili prinadležnosti skoro tri meseca, a na sve to poslednji sastanak Upravnog odbora održan je pre dva meseca, ali na njemu nisu rešeni, već samo konstatovani finansijski problemi…Možda se i u toj inertnosti uprave - koja je probleme gurala pod tepih - krije i delimičan odgovor na pitanje što je Partizan izgubio titulu, pošto su sportski sektor i igrači u borbi sa Crvenom zvezdom praktično bili prepušteni sami sebi.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

SuperligaSrbijaFK PartizanAlbert Nađ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara