Ravel Morison u devetom klubu u poslednjih šest godina

Vreme čitanja: 2min | pet. 31.01.20. | 23:37

Nova šansa za ludu glavu

Šefild Junajted je sklopio dogovor sa Midlzbroom oko pozajmice 26-godišnjeg Ravela Morisona. Nekada velika nada ostrvskog fudala još jednom će potražiti šansu da se vrati na veliku scenu kroz šestomesečnu pozajmicu na Riversajdu.

A podsetimo, ne tako davno je i veliki ser Aleks Ferguson ovako govorio…
On je najbolji mladi igrač kojeg sam ikada video. Da, bolji je od Rajana Gigsa. Da, bolji je od Pola Skolsa”.

Izabrane vesti

Ispostavilo se nažalost da je i ser Aleks pogrešio. Iako se Morison već sa 16 godina priključio prvom timu Mančester junajteda te davne 2011. godine. Prisetimo se da su te godine njegovi saigrači bili Nemanja Vidić, Rio Ferdinand, Vejn Runi, Rajan Gigs… U prvi tim je ušao sa Polom Pogbom. Nije baš ni da je Francuz kupio svoje mesto u istorijskim almasima Junajteda, ali bar su ga platili 105.000.000 evra. Morisona su na Old Trafordu zaboravili.

Morisonovu fudbalsku nadarenost jednostavno nije pratila i intelektualna. Potpisivanjem profesionalnog ugovora za Crvene đavole, krenuli su i njegovi ispadi. Umesto golova u svoj CV je dopisivao optužbe poput zastrašivanja svedoka zbog nasilja nad devojkom, pa da ne nabrajamo dalje…

Potom Vest Hem, pa pozajmice u Birmingemu, Kvins Park Rendžersu, Kardifu, zatim čak i ugovor sa Lacijem u kojem je na debiju upisao dva gola i dve asistencije…

Avaj, ipak je bio previše neozbiljan za ozbiljan fudbal. I zato, meksički Atlas, švedski Estersund, pa Šefild junajted za koji je odigrao samo jedan takmičarski meč…  Red je da proba Midlzbro.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara