Juri Alberto (Reuters)
Juri Alberto (Reuters)

Rat odnosi i „fudbalske žrtve“: Zenitu pobegao jedan od najboljih igrača

Vreme čitanja: 2min | čet. 30.06.22. | 00:56

Peta je najskuplja kupovina u istoriji kluba

Rat u Ukrajini sve više stavlja Rusiju u međunarodnu izolaciju, a ni fudbal nije mogao da izbegne tu sudbinu.

Jedan od najtežih udaraca je danas doživeo šamšpion Zenit koji je ostao bez jednog od najboljih igrača. Brazilski napadač Juri Alberto se posle samo pola godine spakovao iz Sankt Peterburga i vratio se u domovinu. Iskoristio je pravilo FIFA da svi strani igrači mogu da napuste Rusiju bez obeštećenja. Juri Alberto je večeras predstavljen kao veliko pojačanje Korintijansa.

Izabrane vesti

Zvanično, igrač je stigao u Korintijans na jednogodišnju pozajmicu. S pravom otkupa. Međutim, u suprotnom smeru će Korintijans poslati golmana Ivana i vezistu Gustava Mantuana. Takođe na pozajmice s pravom otkupa. Ako klubovi posle godinu dana reše da otkupe igrače, biće to klasična trampa.

Juri Alberto je pete najskuplje pojačanje u istoriji Zenita (skuplji su bili samo Hulk, Vitsel, Malkom i Dani) pošto ga je ruski klub zimus platio čak 25.000.000 evra brazilskom Internasionalu. Hteo je klub iz Porto Alegrea da ga vrati i sada ali finansijski nije mogao da parira ponudi Korintijansa.

Velikan iz Sao Paula je tako dobio kapitalno pojačanje koje bi moglo da konkuriše za sastav u eventualnom četvrtfinalu Kopa Libertadroes. Podsetimo, Korintijans je sinoć u prvom meču osmine finala odigrao 0:0 na svom terenu protiv Boke Juniors. Ako popularni Timao preživi Bombonjeru u revanšu i eliminiše Boku, Juri Alberto će moći da igra u nastavku takmičenja.

Brazilac je drugi napadač koji je napustio Zenit ovog leta. Pre njega je istekao ugovor i Artjomu Dzjubi. Od klasičnih napadača, trener Semak trenutno na raspolaganju ima Ivana Sergejeva ali se očekuje da Albertovo mesto zauzme kolumbijski golgeter Mateo Kasijera. Njegov transfer iz Sočija je ugovoren za 5.000.000 evra, danas je došao u Sankt Peterburg na lekarske preglede i sutra će potpisati trogodišnji ugovor vredan milion evra po sezoni.


tagovi

KorintijansJuri AlbertoLetnji prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara