"Nenad Marinković"
"Nenad Marinković"

Rastanak uz šoljicu čaja: Nenad Marinković napustio Partizan, zna se i novi klub

Vreme čitanja: 2min | čet. 21.01.16. | 13:59

Krilni napadač sporazumno raskinuo ugovor sa crno-belima, ali ostaje u Superligi

Nenad MarinkovićZavrši se i drugi mandat Nenada Marinkovića u Partizanu. Uz šoljicu čaja i "čašicu" razgovora sa sportskim direktorom Ivicom Ilievim, krilni napadač je u prijateljskom ambijentu stadiona u Humskoj 1 sporazumno raskinuo ugovor sa crno-belima. Šest meseci pre isteka saradnje.

Kako sad stvari stoje, njegova nova destinacija biće Voždovac. Preciznije, vratiće se u klub u kome je kao pozajmljen igrač proveo minulih šest meseci. 
"Nikad ne bih dozvolio sebi da budem na teretu Partizanu. Čak bih išao i na svoju štetu, ako je to u interesu mog kluba. A ovo je sredina u kojoj sam fudbalski stasao i zaista nemam nijednu ružnu reč. Pamtim samo lepe detalje. Uostalom, evo kako se rastajamo, uz čaj", pomirljivo će Nenad Marinković (27), nekada velika nada Parnog valjka, svojevremeno najmlađi kapiten u njegovoj istoriji.

Izabrane vesti

Marinković se u avgustu 2014. na zahtev tadašnjeg trenera Marka Nikolića vratio na Topčidersko brdo, međutim, nije uspeo da se izbori za značajniju minutažu. Prošle sezone odigrao je deset utakmica i postigao jedan gol, da bi 31. avgusta otišao na šestomesečnu pozajmicu u Voždovac. Trenera Bratislava Živkovića i ljude iz kluba je posle 13 utakmica, tri gola i dve asistencije, ubedio da može da igra za Zmajeve, koji bi koliko sutra trebalo da dobiju vredno pojačanje.
"Nenad Marinković je pravi vojnik kluba. Nikad ništa nažao crno-belima nije uradio, pa nećemo ni mi njemu. Želeli smo da mu izađemo u susret i ovim gestom to potvrđujemo. Raskinuli smo saradnju sporazumno i rastali se u sjajnim odnosima, ceneći sve što je uradio za Partizan. Način na koji odlazi iz kluba, kao što su to pre njega učinili Petar Grbić i Stefan Babović, potvrđuje da je ovo familijarna sredina i da smo, zapravo, jedna velika porodica", rekao je Ivica Iliev, sportski direktor Partizana.

Pratite MOZZART i na našoj novoj Fejsbuk stranici!

(FOTO: Star sport)


tagovi

fk voždovacSuperligaSrbijaFK PartizanNenad Marinković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara