Stadion Voždovca (©Starsport)
Stadion Voždovca (©Starsport)

Rasplet u borbi za opstanak i prvi put u istoriji Superlige dva meča u istom danu na istom stadionu

Vreme čitanja: 3min | uto. 07.05.24. | 10:13

Javor nema izgovor, Voždovac gura Pančevce u Prvu ligu Srbije

Četiri kola do kraja sezone i mada se javnost najviše bavi pitanjima u vezi sa evropskim izaslanicima Srbije, počinje i rasplet u borbi za opstanak u Mozzart Bet Superligi. Jer koliko danas igraće se i neki može biti krucijalni mečevi.

Prvenstveno se to odnosi na Javor i Železničar, koji ako danas ne pobede – teško da imaju čemu da se nadaju. Javor će doduše imati i nove šanse, jer u narednim kolima biće domažin Voždovcu i Železničaru, ali objektivno ne sme da propusti priliku da upiše tri boda i na gostovanju kod već prežaljenog Radnika, prvog tima koji se matematički oprostio sa elitom.

Izabrane vesti

Radnik je poražen u sva tri kola plej-ina, na poslednja dva meča primio devet golova i tu ne sme da bude izgovora za Javor. Posebno zato što bi u slučaju pobede mogao da maltene sa sigurnošću kaže da će makar imati drugu šansu u baražu, odnosno da neće direktno u Mozzart Bet Prvu ligu.

Doduše, za tako nešto bi mogao da mu se poklopi još jedan rezultat, onaj sa krova tržnog centra. Jer ako bi Voždovac savladao Železničar, ili makar odigrao nerešeno, zaostatak Pančevaca za Javorom mogao bi da naraste na velikih šest do sedam bodova. A Javor će Železničar ugostiti i u poslednjem kolu plej-ofa.

Voždovac pride ne sme da se kocka, pošto je užasnim igrama u prolećnom delu sezone sebe doveo u situaciju da zaista strepi za opstanak. Podsetimo, u poslednjih 11 kola uvodnog dela sezone Zmajevi su osvojili samo dva boda, pa onda još četiri u razigravanju, ali to je svejedno ozbiljan ponor od tima koji su mnogi videli u plej-ofu dok je na klupi sedeo Marko Savić. Ovako – borba. Grčevita ako se danas ne pobedi.

Svi pomenuti klubovi istovremeno se nadaju da će Pazarci, koji bi danas mogli matematički da prebrinu i rizik selidbe u baraž, u 14 sati na istom mestu savladati IMT. Traktoristi su iskoristili nešto lakši raspored na startu i trenutno su prvi iznad crte, ali ih u finišu čeka najteži posao. Posle Pazara putovanje Niš, pa Voždovac kod kuće i Spartak u Subotici.

Kuriozitet ovog kola je da ćemo prvi put u istoriji Mozzart Bet Superlige u istom danu gledati dve utakmice na istom stadionu. Od 14 sati dakle okršaj IMT-a i Novog Pazara, a onda od 19 i sudar Voždovca i Železničara. Što ipak govori da bi svaki superligaš morao da ima svoj stadion u skladu sa standardima, a da se liga dovija vodeći računa i o broju reportažnih kola TV Arene Sport. Doduše, na krovu tržnog centra je veštački teren, on bar trpi opterećenje, na stranu što ga niko ne voli.

Za kraj plej-of, prijateljski okršaj Spartaka i Radničkog, mislimo tu pre svega na odnose navijača, mada deluje da će i jedni i drugi i dogodine da igraju u eliti. Ali ne mogu baš ni da se opuste, daleko su mirne vode

SUPERLIGA, 34. KOLO

Plej-aut

14.00: (2,15) IMT (3,35) Novi Pazar (3,15)

18.00: (4,70) Radnik (3,35) Javor (1,75)

18.00: (2,75) Spartak (2,80) Radnički Niš (2,80)

19.00: (2,45) Voždovac (3,25) Železničar (2,75)

35. KOLO

Novi Pazar – Spartak

Radnički Niš – IMT

Javor – Voždovac

Železničar – Radnik

36. KOLO

Železničar – Novi Pazar

Radnički Niš – Javor

Radnik – Spartak

IMT – Voždovac

37. KOLO

Novi Pazar – Radnički Niš

Javor – Železničar

Spartak – IMT

Voždovac – Radnik



tagovi

Mozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara