Dejan Georgijević (Star Sport)
Dejan Georgijević (Star Sport)

Raspao se smederevski beton: OFK-a rešila derbi Mozzart Bet Prve lige i bez najboljeg strelca

Vreme čitanja: 2min | ned. 15.10.23. | 18:07

Dejan Georgijević dvostruki strelac protiv drugoplasiranog tima na tabeli

Nekompletnih 12 kola odigrano je od starta Mozzart Bet Superlige i još se nije našao tim kadar da zaustavi OFK Beograd, čak i kada Romatičari ne mogu da se oslone na najboljeg strelca Aleksandra Kahvića. Ni jedna od najboljih odbrana lige u derbiju runde nije uspela da zaustavi četu Sima Krunića, jedinu u drugom rangu srpskog fudbala koja ne zna za poraz.

Defanzivna linija Smedereva je sa šest primljenih golova u prvih deset utakmica slovila za beton, koji je OFK-a probušila i bez pneumatskog čekića lidera liste strelaca Kahvića, autora devet prvoligaških golova. Tamo gde je nekadašnji đak Crvene zvezde, inače pozvan za U21 reprezentaciju Bosne i Hercegovine, stao, nastavio je Dejan Georgijević koji je sa dva pogotka srušio domaćina - 1:2.

Izabrane vesti

Bili su Smederevci do sada poznati kao ekipa u kojoj svih 10 igrača u polju stoje u strogom defanzivnom bloku. Međutim, danas su domaćina koštale spore i neodlučne reakcije u defanzivi. Dozvolili su da im se Romantičari šetaju po kaznenom prostoru, da osvajaju ničije lopte i uz jedan sumnjiv jedanaesterac nad Nikolom Mituljikićem, postignu dva gola u prvih pola sata igre, dovoljnih za konačan rezultat.

Stanje terena u Smederevu svakako nije išlo u prilog tome da duel dve ekipe što su prošle sezone izborile promociju u Prvu ligu, bude naročito lepšrav. Ali već u šestom minutu, Georgijević se lepo snašao u šesnaestercu rivala i doneo prednost timu sa Karaburme. Domaćin se vratio desetak minuta kasnije preko iskusnog 34-godišnjaka Nemanje Obradovića, ali je odbrana Smedereva neshvatljivo loše reagovala uoči isteka pola sata igre.

Neshvatljivu grešku Stefana Stevanovića iskoristio je Mituljikić, ukrao loptu, a onda, čini se "zaplivao" u šesnaestercu Smedereva, ali ubedio sudiju Marka Delibašića da treba da sudi jedanaesterac. U gol ga je pretvorio pomenuti Georgijević i poslao OFK-u na devet bodova prednosti u odnosnu na današnjeg rivala.

MOZZART BET PRVA LIGA SRBIJE – 12. KOLO

Subota

Inđija - Kolubara 0:2 (0:0)

/Mijailović 56ag, Živković 88/

Sloboda Užice - Radnički Novi Beograd 3:1 (2:0)

/Mijung 11, Glišović 17, Tumbas 53 - Nuredini 77/

Nedelja

Smederevo - OFK Beograd 1:2 (1:2)

/Obradović 15 - Georgijević 6, 30/

18.00: (1,65) Mačva (3,45) Dubočica (5,40)

18.00: (2,20) Metalac (3,05) Jedinstvo Ub (3,35)

Ponedeljak

15.00: (2,15) Mladost GAT (3,25) Grafičar (3,25)

15.00: (2,10) Radnički Sremska Mitrovica (3,15) Tekstilac (3,50)

15.00: (1,55) OFK Vršac (3,50) RFK Novi Sad (6,75)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

SmederevoNikola MituljikićDejan GeorgijevićOFK BeogradMozzart Bet Prva liga Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara