AFP
AFP

Rasing preslišao Atletiko Paranense za polufinale Kopa Sudamerikane

Vreme čitanja: 2min | pet. 27.09.24. | 04:56

Argentinski klub slavio sa 4:1 (3:0) i tako obezbedio obračun sa još jednim brazilskim timom - Korintijansom

Stadion El Silindro je progutao Atletiko Paranense! Fudbaleri Rasinga su uspeli da preokrenu četvrtfinalni okršaj u svoju korist, u revanšu na svom terenu nadoknade minus iz prvog meča i sa pobedom od 4:1 (3:0) domognu se mesta u polufinalu Kopa Sudamerikane!

Još jednom se pokazalo kakvu moć argentinski tim crpi od svojih navijača. Ovo je bio osmi trijumf u poslednjih 11 utakmica na svom terenu. I to kakav!

Izabrane vesti

Iako je domaćin bio u ne baš blistavom trenutku u sezoni, igru koju je prikazao na ovom meču je bila impozantna. Onakva koja uliva nadu da bi ekipa mogla da ide do samog kraja. Duel nije mogao lepše da počne pošto je Rasing poveo već u prvom minutu. Tek što se krenulo sa centra, a gol je postigao Agustin Alemdra.

Bio je to šok za fudbalere gostujućeg sastava koji nije uspeo da se pridigne od tog udarca. Već u 23. minutu, domaćin je duplirao prednost preko Adrijana Martineza, da bi se na veliki odmor otišlo sa ogromnihb 3:0 kada je u 42. minutu pogodio i Kolumbijac Rodžer Tobinson.

Već tada je slavlje moglo da počne. Jasno je bilo da gosti nemaju snage da se vrate. Iako su smanjili rezultat početkom drugih 45 minuta preko Nikaa, tačku na dvomeč je stavio Gaston Tores u 77. minutu za konačnih 4:1.

U drugom meču večeri, brazilski Kruzeiro je na svom terenu odigrao 1:1 sa Libertadom iz Paragvaja i tako odbranio rezultat iz prvog meča (slavio sa 2:0) za prolaz među četiri najbolje ekipe.

Tako će se u polufinalnim okršajima koji su na programu 22. i 29. oktobra sastati Kruzeiro - Lanus i Korintijans - Rasing.

KOPA SUDAMERIKANA - ČETVRTFINALE (REVANŠI)

Sreda

Korintijans - Fortaleza 3:0 (0:0), prvi meč 2:0

/Romero 55, Koronado 59, Pedro Enrike 81/

Četvrtak

Independijente Medeljin - Lanus 1:1 (0:1) - prvi meč 0:0

/Garsija 61 – Londono 39ag/

Petak

Rasing - Atletiko Paranense 4:1 (3:0), prvi meč 0:1

/Almendra 1, Martinez 23, Tobinson 42, Tores 77 - Nikao 47/

Kruzeiro - Libertad 1:1 (1:0), prvi meč 2:0

/Horhe 12 - Santa 72/



tagovi

Južna AmerikaKopa SudamerikanaRasing KlubAtletiko Paranense

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara