Matijas Rohas (©Reuters)
Matijas Rohas (©Reuters)

Rasing ne može da se prepozna ove godine, popravni za Gagove Akademike

Vreme čitanja: 4min | ned. 12.02.23. | 23:05

Argentinska Liga profesional: Tim iz Aveljanede noćas (01.30) želi protiv Tigrea prvu pobedu u šampionatu, ali i prvi gol

Rasing je prošle sezone do poslednjeg kola bio u konuenciju za titulu sa River Plejtom. Nova sezona Profesionalne lige nije dobro počela. Tim iz Aveljanede je na svom terenu remizirao sa Belgrana koja se posle tri i po godine vratilo iz druge lige, a bes navijača dodatno se razbuktao posle poraza u drugom kolu od Argentinos Juniorsa.

Na drugoj strani, Tigrovi sa severa Buenos Ajresa neporaženi su dosadašenjm toku takmičenja, sa zabeleženom pobedom protiv Estudijantesa na strani i nesrećnim remijem u poslednjim trenucima meča na svom stadionu protiv Rosario Sentrala.

Izabrane vesti

I pored toga što se nalaze na suprotnim krajevima tabele, još je rano za ocenjivanje kampanje ova dva tima. Ono što je poznato pred njihov noćašnji (01.30) okršaj u sklopu 3. kola argentinskog prvenstva na stadionu Huan Domingo Peron, jeste da Akademci iz Aveljanede očajnički traže prvu pobedu u novoj sezoni, dok su Tigrovi više puta dokazali da su kamen spoticanja favoritima za titulu.

01.30: (2,10) Rasing (3,30) Tigre (3,70)

Domaći tim obećava da će zauzeti veoma ofanzivan stav na terenu kako bi se rehabilitovao u takmičenju posle dva uzastopna poraza. Rasing je kalendarsku godinu započeo osvajanjem titule u Superkupu Argentine pobedivši Boku Juniors sa 2:1 u 90 skoro besprekornih minuta. Akademci nisu uspeli da postignu gol u prva dva ligaška kola, uključujući tu gorak remi pred svojim navijačima remi protiv Belgrana, a potom su kao gosti poraženi od Argentinos Juniorsa (0:1).

Trener, Akademaca iz Aveljanede, Fernando Gago, za ovaj duel neće moći da računa na Huana Kaseresa. Desni bek Rasinga je u prošlom kolu na gostovanju Argentinos Juniorsima, posle 36 minuta igre isključen direktnim crvenim kartonom i pod suspenzijom će biti u naredna dva kola. Ivan Pilud bi ušao po desnoj strani, ali to ne bi bila jedina izmena jer bi Gonzalo Piovi mogao da prođe kao drugi centar bek, a Gabrijel Rohas, nedavno pojačanje, bi se predstavio novom okruženju, na levoj strani. Zauzvrat, u veznom redu Huan Nardoni bi mogao da se vrati umesto Džonatana Gomeza. Maksimilijano Romero će ostati kao najistureniji u formaciji, jer će Paolo Gerero ostati na klupi za rezerve, a očekuje se i povratak Gabriela Haučea.

Sa druge strane, i Tigre će biti pod pritiskom, s obzirom da tim čak ima i nešto bolju kampanju na početku sezone, ali je nedavno eliminisan iz Kupa Argentine. Tom prilikom, Matadori su se u prvoj rundi ovog takmičenja suočil sa petoligašem i učesnikom Metropolitan D lige, CSR Espanjolom, protiv koga u regularnom vremenu nisu uspeli da izbore više od 1:1,što je duel odvelo u penal završnicu iz koje su Galjegosi izašli kao uspešniji tim. Tigre ima zanimljive nastupe u ligi savladavši Estudijantes u gostima, dok su u drugom kolu kod kuće protiv Rosario Sentrala ispustili pobedu u poslednjim trenucima meča koji je na kraju završen nerešenim rezultatom 2:2.

Učinkom u poslednjem izdanju argentinskog šampionata, Tigre je dobio jedno od mesta za ovogodišnju Kopa Sudamerikanu. Prvi okršaji su pozitivni jer u dosadašnja dva odigrana kola nije izgubio ni jednom. Njegov debi u argentinskoj eliti odigrao je protiv Estudijantesa na stadionu Horhe Luis Hirši. Mateo Retegi je postigao dva gola. U drugom kod kuće, gosti iz Rosarija poveli su u 14. minutu preko Huana Komara, a samo tri minuta kasnije Retagi poravnava rezultat. Tigrovi su početkom drugog dela igre uspeli da preokrenu, golom Fakunda Kolidija. Ipak, gosti su u poslednjem minutu izvukli izjednačenje, pogotkom Urugvajca Fakunda Maloma.

U prethodnih pet duela zabeležena je samo jedna pobeda, tri remija i jedan poraz. Pobeda je ostvarena u okršaju sa Estudijantesom, remi sa Rosario Sentralom, CSR Espanjolom i Rasingom, pored poraza od Arsenala. U gostima Tigre je zabeležio nedavnu kampanju od pet pobeda, četiri remija i samo jedan poraz u poslednjih 10 utakmica.

01.30: (3,00) Instituto (2,95) Urakan (2,60)

Sudeći po kvalitetu sastava koji Rasing poseduje, a koji je nedavno pobedio Boku Juniors i okitio se titulom Superkupa, Gagovi momci za ovaj duel imaju epitet favorita. Tigre se već drugu godinu od povratka na najjaču scenu pokazao kao veoma čvrst i nezgodan protivnik. Pored toga, poslednja dva okršaja ovih timova završena su nerešenim rezultatom. U prošlogodišnjem ligaškom okršaju bilo je 3:3 na ovom istom stadionu, dok je u kvalifikacionoj fazi turnira Trofej šampiona posle 90 minuta rezultat bio 2:2. Rasing je bio uspešniji u uzvođenju jedanaesteraca. Poslednja pobeda Akademaca zabeležena je 2019. godine.

-------------

Mozzart Bet Superliga se konačno vratila, a zajedno sa njom i Prognozzer! Takmičenje u pogađanju tačnih rezultata ponovo je na snazi posle tromesečne pauze u nešto drugačijem ruhu. Opširnije OVDE.

-------------

ARGENTINA 1 - 3. KOLO

Subota

Sentral Kordoba - Belgrano 0:1 (0:0)

/Vegeti 87/

Kolon - Sarmijento 0:2 (0:1)

/Toledo 3pen, Gondou 85/

Defensa i Hustisija - Njuels Old Bojs 1:0 (1:0)

/Gutijerez 28/

Platense - Godoj Kruz 1:1 (1:0)

/Kuroga 17 - Estigariba 63/

Nedelja

Taljeres - Boka Juniors 2:1 (1:0)

/Santos 28,Fernandez 52ag - Langoni 83/

Velez - Independijente 0:0

Banfild - Himnasija la Plata u toku

Rosario - Arsenal Sarandi u toku

23.15: (1,75) River Plejt (3,50) Argentinos Juniors (5,10)

Ponedeljak

01.30: (3,00) Instituto (2,95) Urakan (2,60)

01.30: (2,10) Rasing (3,30) Tigre (3,70)

21.00: (2,75) Barakas (2,90) Union Santa Fe (2,90)

23.55: (1,97) Estudijantes (3,40) Lanus (4,00)

***kvote su podložne promenama

PišeĐorđe RADONJIĆ


tagovi

Južna AmerikaRasing KlubTigre

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara