Kol Palmer u duelu sa Joškom Gvardiolom (©Reuters)
Kol Palmer u duelu sa Joškom Gvardiolom (©Reuters)

Ranjeni Siti VS Gladni Čelsi i osvetnik Palmer

Vreme čitanja: 3min | sub. 20.04.24. | 12:58

FA kup: Građani ove sezone nisu dobili Plavce u dve utakmice Premijer lige (4:4 i 1:1). Posle bolne eliminacije iz Lige šampiona, Gvardiolina četa brani trofej na Vembliju u prvom polufinalu

Osvajač triplete prošle sezone može da ostane bez ijednog pehara. Mančester Siti je objedinio titulu prvaka Evrope, Premijer lige i trofej FA kupa. Bila je to najdominantnija i najblistavija sezona u klupskoj istoriji, a aktuelna preti da postane košmarna.

Jesu Građani prethodnog vikenda preuzeli čelo Premijer lige od Arsenala, ali su sredinom nedelje eliminisani iz Lige šampiona od Reala na penale, a za vikend ih čeka polufinale FA kupa protiv Čelsija. Naravno, biće Građani izraziti favoriti protiv londonskog velikana danas (18.30) na Vembliju u polufinalu.

Izabrane vesti

Diže se tim Maurisija Poketina, a ovo je jedina šansa da se spasi sezona trofejem i izađu u međunarodno takmičenje.

18.15: (1,60) Mančester Siti (4,10) Čelsi (5,50)

Siti ove sezone u dva meča u Premijer ligi nije dobio Plavce. Bilo je oba puta nerešeno. Sredinom novembra prošle godine desilo se spektakularnih 4:4 na Stamford Bridžu, a Kol Palmer je u sudijskoj nadoknadi oteo bodove šampionu. Kada je Siti sredinom februara imao šansu za osvetu na Etihadu, Čelsi je odoleo. Preživeo je 31 udarac ka svom kolu, a Rodri je u 83. minutu pogodio za bod domaćina (1:1).

Pričao je Gvardiola o Palmeru koji igra fantastično ove sezone. Ipustili su ga Građani.

On je izuzetan igrač, znali smo kada je bio ovde. Srećan sam zbog njega. On je divan momak, stidljiv, sa neverovatnim potencijalom. On je neverovatna pretnja, igra fantastično. Tražio je da ode. Ja sam govorio, 'ne, ostani, ostani'. On je insistirao da ide. Šta smo mogli da uradimo?”, istakao je trofejni stručnjak.

Bez obzira na devetu poziciju na tabeli Premijer lige, Čelsi je tim kadar da napravi probleme Pepu Gvardioli. Palmer igra nestvaran fudbal i nema sumnje da će opet biti apsolutno motivisan protiv bivšeg kluba da pokaže trofejnom treneru da ga se olako odrekao.

Problem za Siti je povreda Erlinga Halanda. Norvežanin je pod znakom pitanja za duel sa Čelsijem. Ako ne bude bio spreman, kao zapeta puška čeka šansu od starta Argentinac Hulijan Alvarez. Kevin de Brujne je rovit, ali je on siguran za duel sa nekadašnjim klubom.

Kevin se oseća dobro. Erling? Videćemo. Osetio je nešto, ima problem s mišićem. Rekao mi je u sredu da ne može da igra u produžecima u sredu”, rekao je menadžer Sitija Pep Gvardiola.

ČELSI IDE U FINALE FA KUPA - KVOTA U MOZZARTU JE 3,50.

Maurisio Poketino je dugo na ledu , ne zna se da će Gaučos da vodi Plavce naredne sezone.

Poslednji put kada sam bio na Vembliju doživeo sam poraz u finalu Liga kupa. Ne razmišljam o tome. Imao sam mnogo uspeha na Vembliju. Nadam se da ću jednog dana da osvojim trofej tu. To mi je san. Za mene je ovo kao finale”, istakao je Poketino i dodao da su njegovi igrači vežbali jedanaesterci.

Zbog povreda van stroja su Kolvil, Fofana, Džejms, Lavija, Enkunku i Ugočukvu. Roviti su Disasi, Ernandez, Sančez i Sterling, ali se očekuje da bude u konkurenciji za tim.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Real Madrid na Santjago Bernabeuu, Mančester Junajted na Old Trafordu ili možda Borusiju Dortmund na Vestfalenu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------

FA KUP - POLUFUINALE (JEDAN MEČ, NEUTRALNI TEREN – LONDON, VEMBLI)

Subota

18.15: (1,60) Mančester Siti (4,10) Čelsi (5,50)

Nedelja

16.30: (6,75) Koventri (4,40) Mančester Junajted (1,48)

***kvote su podložne promenama



tagovi

FA kupEngleskaMančester SitiČelsiKol PalmerPep Gvardiola

Obaveštavaj me

Čelsi
Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara