Klaudio Ranijeri (©AFP)
Klaudio Ranijeri (©AFP)

Ranijeri odlučio da se penzioniše

Vreme čitanja: 1min | uto. 21.05.24. | 22:11

Prekaljenom italijanskom stručnjaku poslednji posao bio na klupi Kaljarija sa kojim je uspeo da opstane u Seriji A

Epizoda u Kaljariju biće poslednja u bogatoj karijeri Klaudija Ranijerija. Prekaljeni italijanski trener objavio je večeras da je odlučio da se u 72. godini života penzioniše.

Iskusni stručnjak iz Rima je u aktuelnoj sezoni uspeo da sa ekipom sa Sardinije obezbedi opstanak u Seriji A, a oproštajni meč imaće ovog četvrtka kada u poslednjem kolu njegov tim dočekuje Fiorentinu, između ostalog još jedan klub koji je predvodio u toku karijere.

Izabrane vesti

Fudbalski poklonici će ga najviše pamtiti po mandatu u engleskom Lesteru sa kojim je ispisao jednu od najčudesnijih bajki u istoriji čarobne igre uspevši da sa tim klubom u sezoni 2015/16 postane šampion Premijer lige. Sem tog neponovljivog uspeha, uspešne trenutke ostvario je na klupi Valensije sa kojom je u dva navrata uzeo Kup Kralja, UEFA Superkup i Intertoto kup.

Sveukupno je u karijeri dugoj 38 godina vodio 22 različita tima počev od italijanskih niželigaša Lamecije i Puteolone, do velikana poput Rome, Juventusa, Čelsija, Atletiko Madrida, Intera, Monaka, Napolija, dok je u kratkom periodu vodio i reprezentaciju Grčke.

Nije se naosvajao trofeja, uglavnom je dolazio u klubove kao prelazno rešenje ili da "gasi požare", ali je i pored toga uspeo da izgradi jedinstven stil i ostavi upečatljiv trenerski pečat.

Bio je i ostao primer pravog gospodina kakvih u današnjem fudbalu ima sve manje.


tagovi

penzijaKaljariKlaudio Ranijeri

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara