Rangnik: Ne pregovaram sa Milanom

Vreme čitanja: 2min | sub. 11.01.20. | 12:34

Nemac tvrdi da su informacije iz Italije netačne...

Nemački stručnjak Ralf Rangnik oglasio se povodom najava da bi na leto mogao da preuzme Milan. On kaže da nikakvih kontakata sa Rosonerima nije bilo, ali da se fudbalu nikad ne zna šta nosi sutra...
"Nisam pregovarao sa Milanom, to je jedino što mogu da kažem".

Rangnik je potom otkrio da mu je taj klub izuzetno drag, kao i da je kao mlad bio zaljubljen u Ariga Sakija i njegov fudbal.
"Kada sam bio na početku karijere gledao sam Milan sa velikim divljenjem. Bilo je to krajem osamdesetih. To je bio tim koji je dominirao Evropom. Igrali su fudbal koji sam voleo. Verovatno su najviše uticali na moj razvoj u profesionalnom smislu", kazao je Rangnik.

Izabrane vesti

Nemac je još poručio da je zadovoljan sadašnjim poslom u kompaniji Red Bul, gde obavlja funkciju šefa za sportska pitanja svih fudbalskih kolektiva. Podsetimo, Italijani su pisali da će Rangnik od ovog januara imati savetodavnu ulogu na san Siru, odnosno da će od leta preuzeti funkcije trenera, sportsko direktora, šefa skauting službe i omladinske škole.

Ralf Rangnik je specifičan stručnjak, kažu i vrlo težak čovek, pošto želi da se pita o svemu u svim klupskim strukturama. On je idejni tvorac svih Lajpcigovi uspeha poslednjih godina, udario je temelje kluba koji je nastao pre deset godina i evo ove zime, Bikovi su pred najvećim uspehom u kratkoj istoriji. Od jesenje titule u Bundesligi deli ih jedna pobeda, a obezbedili su i plasman u osminu finala Lige šampiona.

Emil Forsberg, Lukas Klosterman, Marcel Zabicer, Jusuf Poulsen, Jozua Kimih, Marcel Halstenberg, Nabi Keita, Timo Verner, Dajot Upamekano, Ibrahima Konate...samo su neka od imena koja je za, manje-više mali novac, Rangnik doveo u Lajpcig. Računajući i one koji su otišli, poput Nabija Keite, svi oni zajedno danas vrede više od POLA MILIJARDE EVRA. Pre Red Bula ovaj stručnjak je velike stvari uradio i sa Hofenhajmom, još jednim klubom koji je praktično sam izgradio.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara