Erling Haland (Reuters)
Erling Haland (Reuters)

Rangnik kreće po Halanda, Marsijal hoće u Sevilju

Vreme čitanja: 3min | uto. 21.12.21. | 13:43

Mančester Junajted ne želi da gubi vreme

Mančester Junajted opet kreće u misiju dovođenja Erlinga Halanda. Želeli su Crveni đavoli Norvežanina i kada je napuštao Salcburg, nagovarao ga je i njegov nekadašnji trener iz Moldea Ole Gunar Solskejr ali je Haland tada odabrao Borusiju Dortmund. U istom prelaznom roku je i Ralf Rangnik pokušavao da dovede Halanda u Lajpcig ali i on je ostao kratkih rukava.

Sada su Junajted i Rangnik ujedinili sange i napore u novoj ofanzivi na Halanda.

Izabrane vesti

Rangnik je nedavno razgovarao sa Halandovim ocem Alfijem o potencijalnom prelasku njegovog sina na Old Trafdord. Nemac poznaje Halanda seniora iz vremena kada je Erlinga ugrabio doveo iz Moldea u Salcburg i od tada su ostali u korektnim odnosima.

Rangnik i Junajted misle da ne treba gubiti vreme i već sada pripremaju teren za transfer koji bi se desio u leto naredne godine kada će igrač imati fiksnu otkupnu klauzulu u visini od 75.000.000 evra što je za engleski klub više nego pristupačna cena.

Iako se mislilo da je Ole Gunar Solskjer jedan od Junajtedovih najjačih aduta u poteri za Halandom, lokalni mediji pišu da taj odnos nije više tako blizak otkako je u decembru 2019. propao transfer Norvežanina u Mančester. Tako da Solskjerov odlazak neće imati nikakvog uticaja na Junajtedove šanse da se dokopa Halanda. Štaviše, Rangnik je u boljim odnosima sa njegovim ocem.
“Erling Haland je fantastičan napadač. Ja to znam najbolje jer sam sa prijateljem Kristofom i još nekim ljudima iz Salcburga učestvovao u njegovom transferu iz Moldea”,
rekao je nedavno Rangnik.

Iako je istakao da je zadovoljan ofanzivcima koje ima na raspolaganju, istina je da će se rešiti većine njih sada na zimu i narednog leta. Ugovori ističu Edinsonu Kavaniju, Huanu Mati i Džesiju Lingardu, a Entoni Marsijal je izrazio želju da već ove zime napusti klub i pređe u Sevilju koja je zainteresovana za njega.

Dva bitna uslova su potrebna Junajtedu da se domogne Halanda. Prvi je da se kvalifikuje za Ligu šampiona jer Norvežanin želi da igram samo u elitnom evropskom takmičenju. Drugi je mnogo komplikovaniji i tiče se odnosa sa igračevim agentom Minom Rajolom. Engleski klub je upravo Rajolu označio kao krivca kada je pre dve godine propao transfer Halanda iz Salcburga i kada je igrač završio u Dortmundu. Od tada su odnosi prilično zategnuti između dve strane. Dobrim delom i zbog Rajolinog drugog klijenta Pola Pogbe kojem takođe ističe ugovor narednog leta i klub. On je poslednji od Rajolinih klijenata koji su ostali na Old Trafordu. A nekada su tu bili Romelu Lukaku, Zlatan Ibrahimović, Henrik Mhitarjan… Svi iz Rajoline agencije.

Nije ni čudo što je Rajola nedavno izjavio da samo četiri kluba mogu da dovedu Halanda i što među njih nije ubrojao Mančester Junajted. Pomenuo je Real Madrid, Barselonu, Bajern i Mančester Siti kao moguće destinacije. I namerno tom prilikom bocnuo Junajted.
“Siti je osvojio pet titula u poslednjih nekoliko godina što je značajno više od Junajteda. Da li Eriling može da čeka Barselonu? Naravno da može. Gledamo sve opcije i šta je najbolje za igrača, a ne isključujem ni opciju ostanka u Dortmundu”,
rekao je Rajola.

Što se Real Madrida tiče, oni odavno imaju u planu da stvore tandem budućnosti MbapeHaland i sledeće leto je idealna šansa za to jer će Francuz postati slobodan igrač, a Norvežanin će koštati samo 75.000.000 evra. Na kraju, iz Bajerna su već poručili da nisu zainteresovani za Halanda jer imaju Levandovskog.

U ovom trenutku deluje da Barselona nema para za Halanda, Bajern se sam eliminisao, a Florentino Perez i Pep Gvardiola su do sada izbegavali da posluju sa Rajolom. Junajted ima dobru poziciju ali će morati da nađe zajednički jezik sa Rajolom. I vrlo moguće da Polu Pogbi ponudi više para nego što zaslužuje…


tagovi

Erling HalandZimski prelazni rok 2022Mino RajolaRalf Rangnik

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara