Ralf Rangnik i Edinson Kavani (Reuters)
Ralf Rangnik i Edinson Kavani (Reuters)

Rangnik: Kavani zna da ga neću pustiti u januaru, jedini u Junajtedu igra leđima okrenut golu

Vreme čitanja: 2min | ned. 02.01.22. | 15:42

Isti stav trener Mančester Junajteda ima i po pitanju Donija van de Beka

Edinson Kavani je trebalo da bude jedan od fudbalera koji će promenom sredine obelžiti zimski prelazni rok, ali ako je verovati Ralfu Rangniku, neće Urugvajac nigde, barem u narednih šest meseci. Ozbiljna konkurencija u napadu, činjenica da je Kristijano Ronaldo opcija broj jedan i da je vremešni špic uglavnom bio rezervista, nagovestili su gotov siguran rastanak sa Mančester Junajtedom, ali deluje da situacija dobija obrt za 180 stepeni.

Imao je Rangnik i pre nedelju dana na gostovanju Njukaslu da se uveri da je 35-godišnjak i te kako sposoban da pravi razliku na terenu što se uostalom videlo i u prošloj sezoni kada je ulazeći sa klupe postigao šest i namestio dva gola, dok je još četiri pogtka došao kao starter.

Izabrane vesti

"Kavani je verovatno igrač sa kojim sam najčešće razgovarao prethodnih nedalja i definitivno neće napustiti klub u januaru. Pričali smo o Ediju i on zna koliko ga cenim i da ga sigurno neću putiti da ode - nema sumnje da će nam biti potreban u timu koji još učestvuje u tri takmičenja", rekao je Rangnik.

Kada je Rangnik zamenio Ole Gunara Solskjera na klupi Crvenih Đavola mediji su momentalno Urugvajcu prilepili epitet "otpisanog", imajući u vidu da je Nemac došao sa renomeom stručnjaka koji voli da forsira mladost ispred iskustva. Ali Rangnik je shvatio da Kavani ima kvalitet koji ne poseduje niti jedan Juanjtedov ofanzivac.

"Rekao sam mu prvog dana kada sam došao da ga vidim kao izuzetno važnog igrača, verovatno jedinog u našem timu koji može da igra leđima okrenut golu - njegov profesionalizam i radna etika su neverovatni."

Nije Kavani bio jedini Junajtedov igrač na kojeg je bila manja kvota da će da ide, nego da će da ostane. Provejavala je priča i da bi Doni van de Bek mogao da ode, iako za razliku od Kavanija, nije bilo konkretnih ponuda. Rangnik je takođe bio kategoričan pričajući o Holanđaninu.

"On ima sjajan mentalitet, naporno radi na svakom treningu, u potpunosti je posvećen timskoj igri i biće utakmica u kojima će dobiti šansu.Imao sam dug razgovor sa njim prošle nedelje i naravno da mu je trenutno teško jer želi da igra za holandski reprezentaciju na Svetskom prvenstu - samim tim, neophodni su mu minuti na terenu. I dalje verujem da treba da ga zadržimo do kraja sezone i pomognemo mu da provede što više vremena igrajući fudbal", zaključio je Nemac.


tagovi

Ralf RangnikDoni van de Bek

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara