(© Mozzart Sport/Vanja Uzelac)
(© Mozzart Sport/Vanja Uzelac)

Rakonjcu poluvreme dovoljno za het-trik, TSC na rođendanu ubedljivo savladao DAC

Vreme čitanja: 4min | sub. 09.09.23. | 20:13

Lider na tabeli Mozzart Bet Superlige bio nadmoćan protiv kluba iz Slovačke – 4:1

(Od dopsinika Mozzart Sporta iz Bačke Topole)

Sve je ove godine u znaku slavlja kluba iz Bačke Topole. Drugo mesto na kraju prošle sezone u Mozzart Bet Superligi, kvalifikacije za Ligu šampiona, grupna faza Lige Evrope. Na sve to, klub obeležava 110 godina postojanja. Gost na slavlju Topolčana bila je ekipa DAC-a iz Dunajske Strede, jer je prethodno rumunski Šepši otkazao učešće. Solidno popunjene tribine TSC arene videle su dobar fubal, u ambijentu neke evropske utakmice. Torta je bila spremna, a na vrh će posle biti upisana imena Miloša Vulića i Marka Rakonjca. Navedeni dvojac je kreirao preokret, sa tim što će čast da upali sveće imati crnogorski internacionalac, pa će ostati upisan zlatnim slovima u istoriji kluba sa severa Srbije. Mladi napadač je ušao sa klupe i tri puta bio precizan, za ubedljivu pobedu lidera na tabeli domaćeg prvenstva – 4:1.

Izabrane vesti

Odlučio je Žarko Lazetić da izvede kombinovani sastav, šansu pruži fudbalerima sa manjom minutažom u dosadašnjem delu sezone. Na golu se našao Nikola Simić, na desnom boku Jovan Vlalukin, a TSC je igrao bez nekoliko standardnih igrača, poput Veljka Ilića, Mateje Đorđevića, Miloša Pantovića i Saše Jovanovića. U redovima slovačkog kluba našlo se jedno poznato lice, Željko Gavrić, sa kapitenskom trakom oko ruke. Doskorašnji čuvar mreže crno-belih, Aleksandar Popović, nije bio u protokolu. Imali su igrači kluba iz Slovačke prednost, delovali dobro u prvom delu, da bi u nastavku maltene nestali sa terena. Isplatila se ofanziva klubu iz Bačke Topole, pa je i rezultat realno ocrtao stanje na terenu.

Posle manje od dva minuta igre je poveo DAC. Gruškovski je centrirao, pronašao Herca na drugoj stativi, te slovačkom vezisti nije bilo teško da zatrese mrežu Nikole Simića. Topolčani su hteli brzo izjednačenje, Ivan Milosavljević je zatresao mrežu, ali je bio ofsajd. Novu šansu je imao bivši fudbaler Voždovca, atraktivno izbacio protivnika a zatim šutirao iznad gola. Morao je i sudija Jeknić da potegne za kartonima, uzavrele su strasti posle pola sata igre, izbilo je koškanje između Jovana Vlalukina i Aleksa Herca. Mirčevskom izgleda ide samo kada uđe sa klupe, startovao je, ali njegov udarac nije hteo u gol. Ista priča i sa Urošem Milovanovićem, još jedan udarac igrača domaćih je proleteo iznad gola.

Osvežio je strateg TSC-a napad i vezni red čim je počelo drugo poluvreme, na teren su istrčali Ifet Đakovac i Marko Rakonjac. Još jednom se u prilici našao Milosavljević, ovoga puta je njegov udarac bio blokiran. Slovački tim je vešto isterao iz svog kaznenog prostora domaće igrače, koji su pretežno pretili sa distance. Bence Šoš nije imao sreće, kao ni njegovi saigrači.

Izjednačio je klub iz Bačke Topole posle skoro sat vremena. Miloš Vulić je izveo slobodan udarac, delovalo je bezopasno, a u pogodak ga je pretvorio golman DAC-a, Samuel Petraš. Nije dobro kontrolisao loptu slovački čuvar mreže, te je kumovao prvencu Vulića za Topolčane. Dobili su krila Lazetićevi izabranici, usledila je totalna ofanziva, a prvi preokretje  mogao da donese Marko Rakonjac, u dve situacije.

DAC je mogao do nove prednosti kada je odbrani srpskog tima pobegao Gure, fudbaler iz Obale Slonovače je pogodio stativu nakon solo prodora. Brzo je stigla i nova prilika za slovački tim, glavom je gađao Spiridon Rizvanis, a Nemanja Stojić izbacio loptu sa linije gola.

Preokret je stigao preko ove sezone odličnog Marka Rakonjca. Crnogorski centarfor se najbolje snašao u šesnaestercu gostiju posle centaršuta Petra Stanića i time nastavio golgeterski niz. Usledila je prelepa akcije Topolčana, Stanić je dao loptu u prostor Đakovcu, ofanzivni vezista lobovao čuvara mreže slovačkog tima, na žalost, neprecizno. Nije sreća htela igrača sredine terena TSC-a, posle odličnog odigravanja Rakonjca je šutirao ponovo, ovoga puta iznad gola.

Ponovo je spiker izgovorio ime Marka Rakonjac, jer je visoki napadač dao i drugi gol po ulasku sa klupe. Odlično je iskoristio loptu Đakovca, uz malo sreće iz odbitaka dodao na konto još jedan pogodak. U naletu si bili fudbaleri Lazetićevog tima, željni da povećaju prednost. I Petar Stanić se našao u šansi, njegov šut ipak nije našao put do mreže usred šume noge gostujuće odbrane. Ne viđa se često da neko postigne het-trik u dresu tima iz Bačke Topole, a ta čast je sada pripala Marku Rakonjcu. Drugi gol na meču glavom za delirijum na tribinama.

Posle utakmice je usledio vatromet, i koncert grupe Noks.

-------------------------------------------------------------------------------

PRIJATELJSKA UTAKMICA

TSC - DAC 4:1 (0:1)

/Vulić 56, Rakonjac 70, 82, 87 - Herc 2/

Bačka Topola

TSC arena

Gledalaca: 3.000

Sudija: Stefan Jeknić (Palić)

TSC: Simić, Antonić, Cvetinović, Krstić, Vlalukin, Milosavljević, Kuveljić, Vulić, Šoš, Milovanović, Mirčevski. Igrali su još: Đakovac, Rakonjac, Radin, Petrović, Stanić, Stojić, Ćalušić.

DAC: Petraš, Gruškovski, Risvanis, Kaša, Mendez, Dimun, Herc, Čermak, Kačer, Gavrić, Gure. Igrali su još: Trusa, Urblik, Urban, Anđal.


tagovi

TSC Bačka TopolaDunajska StredaMarko RakonjacMiloš VulićPrijateljske utakmice

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara