Marko Rakonjac (©Starsport)
Marko Rakonjac (©Starsport)

Rakonjac u Crvenoj zvezdi!

Vreme čitanja: 2min | uto. 31.01.23. | 13:34

Usmen dogovor postignut, mladi napadač sutra ili prekosutra u Beogradu

Kalifa Kulibali je napustio Ljutice Bogdana, a na njegovo mesto stiže – Marko Rakonjac. Nekadašnji napadač Čukaričkog, a sada moskovske Lokomotive biće novi napadač Crvene zvezde, saznaje Mozzart Sport.

Uprava srpskog šampiona je posle višednevnih pregovora sa Lokomotivom uspela da od Moskovljana izdejstvuje usmenu dozvolu da 22-godišnji Crnogorac dođe na pozajmicu u Beograd do kraja sezone.

Izabrane vesti

Crveno-beli će imati i opciju da otkupe ugovor Rakonjca, ali se trenutno ne zna za koliko para. Ruski mediji su ranije pisali o sumi od 1.500.000 evra, jer ni Lokomotiva ne želi previše da izgubi, a prošlog leta je Čukaričkom na ime obeštećenja isplatila 2.500.000 evra.

Rakonjac je jesenas odigrao 15 utakmica za Lokomotivu, uglavnom je doduše na teren ulazio sa klupe, ali nije uspeo da se upiše u listu strelaca. Jasno je dakle da njegov dolazak neće ugroziti status Aleksandra Pešića kao prvog Zvezdinog špica.

Međutim, posle odlaska Kulibalija crveno-belima je bila potrebna još jedna opcija u napadu, jer je pored Pešića tu još samo 17-godišnji Jovan Mijatović, a ni on nije klasična devetka.

Tražila je zato Zvezda po inostranstvu, dovodila se u vezu sa Mecovim Ibrahimom Nijaneom, Sent Etjenovim Žan Filipom Krasoom, pa i sa Igorom Zlatanovićem iz Makabija Netanje, izbor je na kraju pao na Rakonjca. On bi sutra ili prekosutra trebalo da napusti pripreme Lokomotive u Abu Dabiju i poleti za Beograd na potpisivanje ugovora.

Podsetimo, sezonu pre odlaska u Rusiju Rakonjac je završio sa 12 golova u Mozzart Bet Superligi, iako je isprva bio rezerva Đorđu Jovanoviću, koji je kasnije otišao u Makabi iz Tel Aviva.



tagovi

Marko RakonjacZimski prelazni rok 2023FK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara