Rakitić do kraja nedelje na Poljudu, Hajduk plaća samo bonuse

Vreme čitanja: 1min | sre. 17.07.24. | 18:01

Za platu će biti zaduženi sponzori

Hajduk je konačno odneo pobedu, verovatno najveću ovog leta! Ivan Rakitić bi do kraja nedelje trebalo da stigne u Split i da potpiše ugovor sa Bilima. Posle Ivana Perišića i Đenara Gatuza, to će biti treće svetsko ime što dolazi na Poljud u poslednjih nekoliko meseci.

Pregovori su trajali dugo. Nijednog momenta nije zapelo oko ličnih slova, već je trebalo da Rakitić reši svoj status i 'raskrsti' sa Al Šababom, što je napokon učinjeno. A to znači da više ne postoje nikakve prepreke za ispunjenje sna armije navijača Hajduka.

Izabrane vesti

Kako navodi 24sata, Splićani neće morati da duboko zavlače ruku u kasu da bi angažovali nekadašnju zvezdu Barselone i Sevilje. Rakitić je maksimalno smanjio potraživanja, nije insistirao na ciframa koje je mogao da dobije u drugim sredinama, pa je na teret Hajduka palo samo da mu isplati bonuse, u slučaju dobrih rezultata u Evropi i trofeja u domaćim okvirima.

Njegovu osnovnu platu obezbediće sponzori, navodi isti izvor. Konkretno, radi se o jednoj moćnoj kompaniji.

Važno je napomenuti da Rakitić na Poljud stiže spreman, u treningu, jer je individualno trenirao dok je čekao rasplet cele situacije. To bi trebalo da znači da će biti na raspolaganju Gatuzu možda već za prve evropske izazove protiv Havnara sa Farskih Ostrva u kvalifikacijama za Ligi konferencije.

Ti susreti na programu su 25. jula i 1, avgusta.


tagovi

Ivan RakitićLetnji prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara