Rajola prvi put o Halandu: Razočaran sam kako Mančester prikriva poraz! Igrač nije hteo u Junajted

Vreme čitanja: 3min | pon. 30.12.19. | 15:49

Italijanski mendžer o pregovorima sa engleskim velikanom

Cela Evropa aplaudira Erlingu Halandu. Izabrao je mladi Norvežanin klub po meri, iz kog god ugla da se gleda potpis za Borusiju iz Dortmunda je logičniji i isplativiji nego da je otišao u Juventus ili Mančester junajted, pa i RB Lajpcig, koji su se pominjali kao moguće destinacije posle sjajne jeseni u Salcburgu.

Fudbalski, oko sebe ima sjajan napadački potencijal u liku Marka Rojsa, Džejdona Sanača, Torgana Azara i Julijana Branta, koji bi trebalo da ha hrane loptama. Ekonomski, plaćen je samo 20.000.000 evra na ime obeštećenja i pretpostavka je da će cena, za četiri i po godine na Vestfalenu, da mu skoči, što će nemački klub znati da pretvori u profit kao na primerima Pjera Emerika Obamejana i Usmana Dembelea. Na kraju krajeva, nema u Dortmundu pritiska kakav bi ga sačekao u Torinu ili Mančesteru, nema uticaja medija, ni navijačkih tenzija nalik Seriji A ili Premijer ligi. A ima širok prostor za napredak i tolerisanje grešaka, koje će se sigurno potkradati, pošto je reč o momku od tek 19 leta.
Ne znam da li Mančester junajted pričom kako smo tražili da se ubaci otkupna klauzula pokušava da pokrije gubitak, ali smatram čudnim i razočaravajućim ako tome pribegava. Ukoliko želi da krivi druge – u redu. Neka krive mene, ali fudbaler je srećan. Odlučio se za šta se odlučio, poštujući normalan proces“, ističe u prvom obraćanju po završenom poslu Mino Rajola, agent Erlinga Halanda.

Izabrane vesti

I drugih krupnih zverki u svetu fudbala. Između ostalih Pola Pogbe, zbog čega su se Ostrvljani nadali da će igrajući na tu kartu privoleti strelca 28 golova na 22 utakmice u prvom delu sezone.
Posle svega, između Eda Vudvorda i mene nije došlo do narušavanja odnosa. Vodili smo normalne pregovore, a igrač je odlučio da izabere drugi put. Mančester je bio klub s kojim je imao najdirektniji kontakt od svih zaintereosvanih. Junajted je najviše razgovarao sa Halandom. Svi su bili u prilici da lično pričaju sa Erlingom, posebno smo hteli da se to desi sa Mančesterom zbog njegovog odnosa sa Solskjerom“, podsetio je Rajola da je Haland bio član Moldea u vreme kad je aktuelni trener Crvenih đavola sedeo na klupi norveškog kluba.

Jedan od pokazatelja da Haland razmišlja korak po korak jeste i sledeća konstatacija njegovog menadžera:
„Očigledno je Haland osetio da u ovom trenutku Old Traford nije pravi izbor za njegovu karijeru. Ništa nije upereno protiv kluba, ni protiv Solskjera. Opredelio se za Borusiju i srećan sam zbog momka, pošto je došao u klubu u koji je želeo, ovom času najbolji za njega. Da je hteo da ide u Mančester bio bih u obavezi da ga i dovedem u Mančester, ali – nije“.

Naravno, da neće reći, ali izbor Erlinga Halanda vezan je i za novac. Od Borusije je dobio najbolje uslove (6.000.000 evra u prve dve sezone, kasnije 8.000.000), njegov otac 10.000.000, a Mino Rajola čak 15.000.000 na ime naknade menadžeru.
Kad imate samo 19 godina možda ne želite odmah da idete u Premijer ligu. Ponuda Mančester junajteda bila je dobra. Izbor uopšte nema veze sa ekonomskim razlozima. Jednostavno, momak je u ovom periodu karijere izabrao Borusiju“, dodao je Rajola.

Deluje da je pogodio.

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara